breaking news Νέο

Τάσος Καραμπατζός : «Θα θέσουν άραγε, ποιοι και πώς, το έργο της «καθέτου» στον πρωθυπουργό;»

Τάσος Καραμπατζός : «Θα θέσουν άραγε, ποιοι και πώς, το έργο της «καθέτου» στον πρωθυπουργό;»

Θα θέσουν άραγε, Ποιοί και Πώς, το  έργο της «Καθέτου» στον Πρωθυπουργό που καταφθάνει στη Θεσ/νίκη για τη «ΔΕΘ»; Το έργο καρκινοβατεί εδώ και 15 χρόνια, ενώ όλες οι άλλες «κάθετοι» έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια !!!
       Το σημερινό ημερολόγιο μας γυρνάει για λίγο στις 2-9-2009. Ήταν η μέρα που αναλάβαμε και διοργανώσαμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στον «Κόμβο Μονοσπίτων». Γιατί ο κάθετος άξονας προς την Εγνατία είχε και τότε ....κολλήσει. Με δυναμικές κινητοποιήσεις ταρακουνήσαμε την Κυβέρνηση, έκτοτε το έργο μπήκε σε έναν «δρόμο» και στη συνέχεια έγινε το 1/3 αυτού. Αλλά αυτό το κομμάτι από μόνο του, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, αφήστε που με τα ενδιάμεσα φανάρια και το τέρμα του στην πατρίδα, είναι λίαν επικίνδυνο. Τί γίνεται άραγε με τα υπόλοιπα τμήματα και δη με τη σύνδεση «Πατρίδα –Μέση»; Μήπως κι αυτό έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο; Δεν πρέπει να ασχοληθούν επιτέλους και να το τρέξουν οι αρμόδιοι Αυτοδιοικητικοί και Πολιτικοί παράγοντες;  Ή και πάλι θα ακούσουμε διάφορες προεκλογικές κορώνες;  Σήμερα, και επειδή εύκολα ξεχνιούνται σημαντικά πράγματα του παρελθόντος, απλώς ΘΥΜΙΖΩ ενδεικτικά και δια του «φωτογραφικού φακού» τις καθοριστικές ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ μας. Γιατί όντως πιστεύαμε στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, στις ευρύτερες δυνατές «ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ» και στον ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ. Η Νάουσα ήταν το «Στρατηγικό Ορμητήριο», όπου μετά από δημοκρατικό διάλογο καταλήγαμε σε Αποφάσεις και απ' εδώ ξεκινούσαν όλες οι μετέπειτα Πολιτικές Πράξεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1)16-5-2007 -Σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου Νάουσας, όπου καλέσαμε και ήταν παρόντες οι τότε συνάδελφοι στη Αυτοδιοίκηση (Μιχ. Καραμάνης -Νομάρχης Πέλλας, Κ.Καραπαναγιωτίδης -Νομάρχης Ημαθίας, Χαρ. Ουσουλτζόγλου -Δήμαρχος Βέροιας, Ιω. Σόντρας -Δήμαρχος Έδεσσας, Κων. Χιονίδης-Δήμαρχος Σκύδρας, Δημ. Σιδηρόπουλος -Δήμαρχος Ανθεμίων, Αθ.Σπαθόπουλος -Δήμαρχος Ειρηνούπολης, κ.Νεστορόπουλος -Δήμαρχος Απ. Παύλου, Χρ. Τσιούντας-Δήμαρχος Δοβρά, ο Δ.Δάσακλος -Αντιδήμαρχος Βέροιας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και των Τεχν. Υπηρεσιών Ημαθίας.

2) 19-6-2009 (Αίθουσα ΝΑΪΑΣ), πάλι με πρωτοβουλία μας, έγινε ευρεία σύσκεψη και παρουσίαση της προμελέτης για τη σύνδεση της καθέτου, στον οικισμό «ΜΕΣΗ» (παρουσία και των βουλευτών κ.κ. Θ.Τζάκρη, Τ.Σιδηρόπουλου, Α.Τόλκα, των δύο Νομαρχών Πέλλας και Ημαθίας, Δημάρχων, του Αντινομάρχη Τάσου Καπετανόπουλου, Υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτών) και στη συνέχεια αναλήφθηκαν πολιτικές παρεμβάσεις,

3) 2-9-2009 -Δυναμική Κινητοποίηση με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας στον ανισόπεδο «Κόμβο Μονοσπίτων», όπου συγκεντρωθήκαμε περίπου 1.000 άτομα με 300 μαύρες σημαίες και διαδηλώσαμε με δυναμισμό την ανάγκη περάτωσης του «Κάθετου Άξονα», ώστε να μπορέσει η περιοχή μας να βγει από την απομόνωση. Το θέμα μάλιστα, είχε πάρει πολύ μεγάλη διάσταση και το είχε καλύψει απευθείας η ίδια η κρατική τηλεόραση -ΕΤ3,

4) 1-10-2011, ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων στη ΔΕΤ.

5) 14-1-2014 Συνέντευξη τύπου στο γραφείο Δημάρχου Νάουσας, για την αναγκαία ανάδειξη και προώθηση του αιτήματος. Οι πρωτοβουλίες αυτές, έχουν καταγραφεί και αποδώσει αρκετά πράγματα, άσχετα εάν στη συνέχεια απαξιώθηκαν. Διότι, κι αυτό το τμήμα που κατασκευάστηκε (Μονόσπιτα -Πατρίδα), ήταν καρπός εκείνων των συλλογικών προσπαθειών μας. Γιατί η Νάουσα κάποτε, είχε αναπτυξιακούς στόχους, είχε σχέδιο, είχε οργάνωση, κατάφερνε πολιτικές συμμαχίες και διεκδικούσε συνεχώς μέχρι τελικού αποτελέσματος. Και παρά τις όποιες διαφωνίες μας, προσπαθούσαμε πάντα να «συγκλίνουμε» και να συναγωνιζόμαστε με όλους τους συναδέλφους στην Αυτοδιοίκηση, αφού ο στόχος μας, ήταν ΚΟΙΝΟΣ. Τίποτα δεν αφήναμε στην τύχη του.  Τα πάντα -και ιδίως τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ για τον τόπο - ήταν «πρώτης» προτεραιότητας.

Σήμερα θα ασχοληθεί ΚΑΝΕΙΣ; 

Τάσος Καραμπατζός


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής