breaking news Νέο

Football League, αναδιάρθρωση: Στενεύουν τα περιθώρια

Football League, αναδιάρθρωση: Στενεύουν τα περιθώρια

Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ΒΕΡΟΙΑΣ, όπως βέβαια και των υπολοίπων ομάδων της Football League, συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους προετοιμασία στα «ησυχαστήρια» που έχουν επιλέξει, προσπαθώντας να παραμείνουν μακριά από τα διαδραματιζόμενα στο θέμα της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών που ταλανίζει εδώ και τέσσερις περίπου μήνες το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η ΒΕΡΟΙΑ που ολοκλήρωσε χθες Πέμπτη το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, μπαίνει στην επόμενη φάση, που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να περιλαμβάνει απανωτά φιλικά με ανταγωνιστικούς αντιπάλους και θα είχε σαν στόχο να δέσει τους παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή μεταγραφική περίοδο με τον κορμό της ομάδας. Μάλιστα οι αρμόδιοι της διοίκησης σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ της ομάδας είχαν ήδη προγραμματίσει μια σειρά από φιλικά, τα οποία όμως ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα της αναδιάρθρωσης, για την ΒΕΡΟΙΑ, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες της Football League βρίσκονται στον αέρα, αφού όπως είναι γνωστό και όπως επανειλημμένα έχει γραφεί, 22 ομάδες παρέδωσαν τις σφραγίδες τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού διακόπτοντας προσωρινά την δραστηριότητά τους. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που η ΒΕΡΟΙΑ δεν έδωσε, παρότι είχε προγραμματίσει, κανένα φιλικό παιχνίδι κατά την 10ήμερη παραμονή της στο ορεινό ησυχαστήριο που επέλεξε το Βώλακα Δράμας.

Το προπονητικό τιμ λοιπόν της ΒΕΡΟΙΑΣ θα συνεχίσει την προετοιμασία της ομάδας, η οποία πάντως δεν γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όπως επαναλαμβάνουμε το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ομάδες της Football League, αφού από την φετινή τους προετοιμασία απουσιάζει ένα από τα πιο σημαντικά του κομμάτια, τα φιλικά παιχνίδια.

Από την άλλη η διοίκηση χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτει σε συνεργασία και με τις διοικήσεις των υπολοίπων ομάδων της Football League, δίνει την δική της μάχη για να πάρει πίσω αυτό που της κλέψανε το περασμένο καλοκαίρι, μια κατηγορία!!

Όσο όμως περνάει ο καιρός τόσο και οι πιθανότητες να αποφασιστεί η αναδιάρθρωη λιγοστεύουν. Εξάλλου όπως έγινε γνωστό η Super League 2 έχει έτοιμη την προκήρυξη του πρωταθλήματος της που προβλέπει 12 ομάδες για την φετινή περίοδο, με την διεξαγωγή πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ και 14 την επόμενη (2021-2022).

Σύμφωνα με την προκήρυξη της S.L.2 η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματός της θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ύστερα από ένα μήνα. Στις 24 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο.

Η προκήρυξη προβλέπει τον προβιβασμό δύο (2) ομάδων στη Super League 1 και τον υποβιβασμό ισάριθμων (δύο) στην Football League, από την οποία F.L. θα προβιβαστούν τέσσερις (4), έτσι ώστε την επόμενη περίοδο το πρωτάθλημα να διεξαχθεί, όπως ήδη αναφέραμε με 14 ομάδες.

Βέβαια η προκήρυξη για να ισχύσει θα πρέπει να πάρει το ΟΚ της ΕΠΟ, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και την αντίδραση της Super League 1 σχετικά με τον προβιβασμό των δύο ομάδων.

Όπως κι αν έχει πάντως το πράγμα τα περιθώρια για αναδιάρθρωση έχουν στενέψει και να δούμε τι μπορεί να βγάλει η σημερινή (Παρασκευή) συνάντηση του Προεδρείου της S.L.2 – F.L.με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου να αναφέρει:

«Κατόπιν των σημερινών ομόφωνων αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Super League 2 – Football League και του αιτήματός της για άμεση συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της Ένωσης που στοχεύουν στην αναβάθμιση των πρωταθλημάτων όσο και στη βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργία αυτών, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα δεχθεί το προεδρείο της SL2-FL μεθαύριο (σήμερα), Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής