breaking news Νέο

Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο

  • Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο
  • Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο
  • Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο
  • Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο
  • Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο
  • Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 21ης Σεπτεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Ενημερώνοντας το σώμα, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας έκανε λόγο για το άνοιγμα των σχολείων σε μια δύσκολη περίοδο. «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες, για να είναι λειτουργικά. Μοιράσαμε άμεσα το υγειονομικό υλικό, άσχετα με το τι συνέβη με τις μάσκες. Μπροστά μας έχουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά και φοβάμαι ότι δεν θα κυλήσουν τόσο ομαλά τα πράγματα, όσο θα θέλαμε. Δεν έχουμε ελλείψεις αιθουσών, αλλά μαθητών, με ό,τι αυτό οδηγεί στη συζήτηση για  τη χωροθέτηση των μονάδων», είπε ο κ. δήμαρχος. Κατά την περίφημη ρήση «σχολεία έχουμε, παιδιά δεν έχουμε. Και...παιδιά θα σας κάνουμε», που είπε ο πολιτικός του μεσοπολέμου στους ψηφοφόρους του!

 

Στη Νάουσα το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο

 

Η πρώτη, ηλεκτρική, είδηση βγήκε δια χειλέων του δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα Δευτέρα 21η Σεπτεμβρίου. "Έχει γίνει πολλή συζήτηση στην Ελλάδα για  ηλεκτρικά αυτοκίνητα και  λεωφορεία. Θα είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που θα έχουμε το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο. Αν γινόταν η ΔΕΘ θα το βλέπαμε στον χώρο της να γράφει δήμος Νάουσας". Εξαιρετικά ελπιδοφόρα και οικολογική είδηση. Μακάρι όλος ο στόλος των ρυπογόνων οχημάτων των δήμων της χώρας μας, να λειτουργεί στο άμεσο μέλλον με ηλεκτρική ενέργεια.

 

 

Η...«μπάλα» στο δημοτικό «γήπεδο» και με θεατές!

 

Στις εκκαθαρίσεις της ΕΤΑ (Άγιος Νικόλαος) και ΤΑΒ (3-5 Πηγάδια) που θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από...χρόνια, τον ερχόμενο Νοέμβριο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Καρανικόλας. «Πρόκειται  για δύο πολύ δύσκολες αποφάσεις για το δήμο, αφού θα μας φέρουν μπροστά σε ένα τεράστιο ζήτημα αναφορικά με την οικονομική επιβίωση του δήμου. Τις επόμενες μέρες μεταβαίνω στην Αθήνα, για να συζητήσω μεταξύ άλλων και για τα 3-5 Πηγάδια. Σε εθνικό επίπεδο γίνεται συζήτηση για την προβληματική λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων αυτή τη χρονιά, λόγω κορωνοϊού.

 

Κουτσογιάννης : «Αντιπαραγωγικός ο τρόπος συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη»

 

Ως αντιπαραγωγικό χαρακτήρισε τον τρόπο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του σώματος, Νίκος Κουτσογιάννης. «Να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα μπορέσει να φιλοξενήσει συνεδριάσεις εκ του σύνεγγυς, όταν φυσικά χαλαρώσουν τα μέτρα», είπε ο τέως δήμαρχος. Πιστός και αυτός στην άποψη που έχουμε ακούσει πολλάκις στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, να παιχτεί «μπάλα στο γήπεδο»! Για να υπάρχουν και θεατές, φυσικά!

 

 

Extra large οι μάσκες, exrta....small τα αντισηπτικά!

 

Στις ακατάλληλες, extra large, μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στέλιος Δάγγας. Παράλληλα σε πολλές σχολικές μονάδες δεν δόθηκαν αντισηπτικά. «Υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία, αφού δεν συμμετέχουν τα αστικά. Πρέπει να βρεθεί λύση, είναι βαθιά η αγωνία των μαθητών και των γονέων τους». Στο ζήτημα των σχολικών μονάδων αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ. Λάκης Λακηνάνος. «Από τις 52 σχολικές καθαρίστριες, μόλις οι 11 είναι μόνιμες. Ζουν με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, δεν έχουν καν το δικαίωμα να αρρωστήσουν, αφού δουλεύουν με την...αίθουσα. Οι μάσκες ελάχιστες, χωρίς αντισηπτικά, το κόστος θα μετακυλιστεί και πάλι στους δημότες. Η αδυναμία του να μεταφέρονται με ασφάλεια και χωρίς κόστος οι μαθητές, έχει να κάνει με ένα δημόσιο σύστημα μεταφοράς. Το κενό είναι τεράστιο. Η πολιτεία πρέπει να βρει μόνιμη λύση στη μεταφορά των μαθητών. Πρέπει να επαναλειτουργήσει και ο σιδηρόδρομος», είπε ο κ. Λακηνάνος. Πάντως στο ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη, η Ημαθία κινδυνεύει να χάσει το...τρένο, αφού γίνονται και μάλιστα έντονα προσπάθειες για χάραξη γραμμής από Χαλκηδόνα σε Έδεσσα.

 

Ενδιαφέρον για δημοτικούς λαχανόκηπους στη Νάουσα!

 

Στο σημαντικό ενδιαφέρον από κατοίκους ακόμη και κοινοτήτων της Νάουσας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Στέλλα Αραμπατζή. «Μπορεί η Νάουσα να είναι αγροτική περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν έχουν γη και ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν λαχανικά», είπε η κα. Αραμπατζή. Δείγμα ότι οι οικονομικές αντοχές των πολιτών επιδεινώνονται ραγδαία, τη στιγμή που οι πολιτικοί μας ταγοί κάνουν εναλλαγές, από φιλέτα σε αστακούς! Μια ακόμη, θετική, είδηση που έδωσε η πρόεδρος ήταν ότι, μετά την πιστοποιημένη παιδική χαρά του παιδικού σταθμού του Κοπανού, ακολουθεί και η αντίστοιχη στα Μονόσπιτα.


Αραμπατζή
Καρανικόλας
Κουτσογιάννης
Λακινάνος
Δ.Σ. Νάουσας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής