breaking news Νέο

Λ. Μενδώνη : «Θα ανοίξουν τον Οκτώβριο τα θέατρα και οι κινηματογράφοι»

Λ. Μενδώνη : «Θα ανοίξουν τον Οκτώβριο τα θέατρα και οι κινηματογράφοι»

Μία ευχάριστη εξέλιξη μετέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την παρουσία της σε τηλεοπτικό σταθμό προχθές. Η οποία και έχει να κάνει με το ότι τον επόμενο μήνα (Οκτώβριο) θα ανοίξουν, με αυστηρά μέτρα προστασίας, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, που έχουν βάλλει λουκέτο, στο πλαίσιο των πρόσφατων μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διασπορά του κορονοϊού. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν και οι θεατρικές και οι κινηματογραφικές αίθουσες», είπε, προσθέτοντας πως αναμένονται οι παραπάνω χώροι πολιτισμού να αρχίσουν να δέχονται πάλι κόσμο μέσα στον Οκτώβριο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πάντως, η λειτουργία τόσο των θεάτρων, όσο και των κινηματογράφων, θα διέπεται από μέτρα και πρωτόκολλα για την προστασία των εργαζομένων και των θεατών. Η κυρία Μενδώνη αποκάλυψε πως οι κανόνες προετοιμάζονται ήδη και προβλέπουν όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι, καθώς και μειωμένη πληρότητα.

Η κυρία Μενδώνη μίλησε και για τις ιδιαίτερες δυσκολίες όσων έρχονται αντιμέτωποι με τη «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία ένταξης όλων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού σε σχετικά μητρώα, ώστε να συγκαταλέγονται στη μέριμνα του κράτους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής