breaking news Νέο

«Λουκέτο» στο πιο ιστορικό στέκι της Βέροιας!

  • «Λουκέτο» στο πιο ιστορικό στέκι της Βέροιας!
  • «Λουκέτο» στο πιο ιστορικό στέκι της Βέροιας!
  • «Λουκέτο» στο πιο ιστορικό στέκι της Βέροιας!
  • «Λουκέτο» στο πιο ιστορικό στέκι της Βέροιας!
  • «Λουκέτο» στο πιο ιστορικό στέκι της Βέροιας!

Λουκέτο έβαλε το παραδοσιακό καφέ – ζαχαροπλαστείο «Σερεμέτας» που μετρούσε 132  χρόνια λειτουργίας.

Το κατάστημα που δημιούργησε ο Μερκούριος Σερεμέτας και συνεχίστηκε από τους γιούς του Αντώνη, Νικοκλή και Θωμά, κατέβασε ρολά  πριν από λίγες μέρες και στη βιτρίνα του κολλήθηκε το «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ».

Η ιστορία του καταστήματος το οποίο για πολλές δεκαετίες αποτελούσε συνώνυμο των εκλεκτών προϊόντων, ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Σε κεντρική τοποθεσία, το γωνιακό ζαχαροπλαστείο, μέσα σε ένα Vintage χώρο, πρόσφερε μεγάλη ποικιλία από φρεσκότατα γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι, με τις παλιές παραδοσιακές συνταγές, με τα πιο ποιοτικά υλικά, συνοδευόμενα από εκλεκτές ποικιλίες καφέ, και σε ταξίδευε σε άλλες εποχές!

Το ζαχαροπλαστείο ήταν το αγαπημένο στέκι για τους λάτρεις της κάθε τέχνης συγγραφέων, καλλιτεχνών, διανοούμενων, δημοσιογράφων, αλλά και ορκισμένων θαμώνων όλων των ηλικιών. Πολύ συχνά φιλοξενούσε παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, εκθέσεις και κατ’ επέκταση βραδιές με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο και αποτελούσε σημείο αναφοράς για όσους είχαν καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Η τελευταία πράξη της ιστορίας του γράφτηκε πριν από μερικές μέρες, όπου στη βιτρίνα του φιγουράρει μέσα στο κόκκινο φόντο το «ενοικιάζεται», μία εικόνα οικεία και επιθετική, πλέον, στο κέντρο της Βέροιας, όπου πολλά μαγαζιά κατεβάζουν λουκέτο λόγω κρίσης.

Μία.. εικαστική παρέμβαση που κλείνει το μάτι στην οικονομική κρίση! Ακούγεται ως φάρσα, αλλά είναι 100% πραγματικότητα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής