breaking news Νέο

Παίρνει «σάρκα και οστά» η έκθεση του Μ. Βαρλάμη στη γενέτειρά του!

Παίρνει «σάρκα και οστά» η έκθεση του Μ. Βαρλάμη στη γενέτειρά του!

Μια ξεχωριστή έκθεση υποδέχεται η Βέροια με τουλάχιστον 250 έργα της συλλογής του Βεροιώτη ζωγράφου Μάκη Βαρλάμη που δημιούργησε για τον Μίκη Θεοδωράκη και θα φιλοξενούν στις βιτρίνες τους από την 1η Νοεμβρίου και για διάστημα ενός μήνα, περισσότεροι από 200 καταστηματάρχες της πόλης. Η επιθυμία του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα και ζωγράφου Μάκη Βαρλάμη που είχε οραματιστεί να «ζωντανεύσουν» έργα τέχνης στο κέντρο της γενέτειράς του, «ζωντανεύοντας» με τη σειρά τους την πόλη, παίρνει «σάρκα και οστά»!

Πηγή έμπνευσης αυτή της πολύμορφης δράσης υπήρξε η σχέση του Μ. Βαρλάμη με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Έτσι για ένα μήνα το εμπορικό κέντρο της Βέροιας μετατρέπεται σε έναν πολυχώρο πολιτισμού με έργα τέχνης, μουσική, καλλιτεχνικές δράσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Μακεδονία τιμά στη Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη».

Ταυτόχρονα σε επιλεγμένα δημόσια σημεία θα προβάλλονται η οπτική απεικόνιση που δημιούργησε ο Βαρλάμης για την συμφωνία του Θεοδωράκη «Κατά Σαδουκκαίων» και η ταινία που δημιούργησε ο παραγωγός Γιώργος Σγουράκης.

Το ξύλινο άλογο της φωτογραφίας, που κοσμεί ήδη την πλατεία δημαρχείου, είναι μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν όλο το μήνα!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής