breaking news Νέο

Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!

  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!
  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!
  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!
  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!
  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!
  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!
  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!
  • Στον… πάγο η αγορά της Βέροιας!

Moυδιασμένη δέχτηκε η αγορά της πόλης μας την είδηση για το γενικό lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση στη χώρα, από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου, με την κυκλοφορία των πολιτών να γίνεται και πάλι μόνο με SMS. H εικόνα στο εμπορικό κέντρο της Βέροιας χθες - δύο μέρες πριν την επίσημη καραντίνα - ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, με την πόλη να κινείται πλέον σε άλλους ρυθμούς. Ήδη το κλείσιμο μπαρ, καφέ και εστιατορίων από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου έχει μεταμορφώσει τη Βέροια σε έρημη πόλη, θυμίζοντας κατά πολύ τα όσα ζήσαμε τον περασμένο Μάρτιο.

Φανερός ο προβληματισμός των εμπόρων, που αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά για δεύτερη φορά, αν και πολλοί προτάσσουν τη δημόσια υγεία και τις ανθρώπινες ζωές σε πρώτο πλάνο, δεν κρύβουν όμως την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, καθώς το νέο lockdown θα δημιουργήσει νέα οικονομικά προβλήματα, στα ήδη συσσωρευμένα από το προηγούμενο.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν πρόλαβαν να δώσουν την τονωνική ένεση που προσδοκούσαν, κράτησαν μόνο μία ημέρα, μετά την επιβολή του καθολικού lockdown και έτσι εξανεμίστηκαν και οι ελπίδες τους να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

Η επίπτωση του lockdown στην τοπική αγορά, άρα και στις θέσεις των εργαζομένων είναι γνωστή, την είδαμε και την προηγούμενη φορά. Τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα περιμένουμε και τώρα. Θα είναι τελειωτικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν παραταθεί το lockdown και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και δεν γίνει καθόλου τζίρος. Οι ρυθμίσεις και οι επιδοτήσεις είναι καλές, αλλά δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, όταν πρέπει να εξοφλήσεις ακόμη χρέη και δόσεις προς τους προμηθευτές. Πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν, εκτιμά ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και δημοτικός σύμβουλος.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), κ. Στέργιος Κύρτσιος, δήλωσε σχετικά : «Το γενικό lockdown μάλλον είναι αναγκαίο κακό, για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Όμως πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά όσοι κλάδοι πλήττονται. Ένας από αυτούς θα είναι και ο κτηνοτροφικός κλάδος. Επίσης επιμένουμε στο αίτημά μας για παροχή de minimis 30 ευρώ ανά ζώο και πλήρη αποκατάσταση της αδικίας με το κορονοβοήθημα που πληρωθήκαμε πριν από λίγες ημέρες, καθώς υπάρχουν συνάδελφοί μας που δεν το πήραν. Τέλος, πρέπει να δοθούν και σε μας τα 800 ευρώ της ενίσχυσης, που δεν μας δόθηκαν στην πρώτη καραντίνα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής