breaking news Νέο

Ολοκληρώνεται ο «τοίχος της μνήμης» στο αρχαιολογικό μουσείο της Βέροιας

Ολοκληρώνεται ο «τοίχος της μνήμης» στο αρχαιολογικό μουσείο της Βέροιας

Ένα πρωτοποριακό έργο, που θα στεγάσει ανάγλυφα, αρκετά από τα οποία ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά, ολοκληρώνεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Βέροιας. Στον «τοίχο της μνήμης», όπως ονομάζεται η έκθεση των γλυπτών του μουσείου μας, θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση κρυστάλλων στην οροφή και φωτισμός.

«Στην άλλη πλευρά, προς τη μεριά του κάμπου, θα στηθούν οι τιμητικοί βωμοί: Μακεδονιάρχες και Μακεδονιάρχισσες, αρχιερείς και αρχιέρειες, ευεργέτες και ευεργέτιδες του Κοινού των Μακεδόνων και της Πόλης των Βεροιέων θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να ακουστεί το όνομά τους και οι πράξεις τους να αποκτήσουν και πάλι μια θέση στην δημόσια μνήμη....

Και όταν το κακό περάσει, ελπίζω την Άνοιξη που θα είναι έτοιμος και ο κήπος, θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα εγκαίνια αυτής της αλλιώτικης έκθεσης που δίνει μια ιδιαίτερη θέση στο Αρχαιολογικό μουσείο της Βέροιας!
Ως τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε ιστορίες χαράς και λύπης από την αρχαία πόλη που ήταν η έδρα του κοινού των Μακεδόνων και θεματοφύλακας της μνήμης του Μεγαλέξανδρου για περισσότερα από 400 χρόνια...!», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγγελική Κοτταρίδη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής