breaking news Νέο

Φρενίτιδα για διαδικτυακές αγορές εν μέσω lockdown!

Φρενίτιδα για διαδικτυακές αγορές εν μέσω lockdown!

Οι καταναλωτές…κουρασμένοι από το lockdown, λόγω των έκτακτων συνθηκών, όπου τα φυσικά καταστήματα λιανεμπορίου παραμένουν κλειστά, στρέφονται πλέον στο διαδίκτυο και αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, για να κάνουν τις αγορές τους.

Ενδεικτικά της κινητικότητας που επικρατεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, κατά την περίοδο του lockdown, είναι τα στοιχεία δημοφιλούς πλατφόρμας ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, που συνέλεξε και ανέλυσε τα δεδομένα αυτής της κινητικότητας. Όπως προκύπτει, λοιπόν, από την κίνηση στην πλατφόρμα και τις πωλήσεις των συνεργαζόμενων καταστημάτων για τις 3 προηγούμενες εβδομάδες, μετά την επιβολή πανελλαδικού απαγορευτικού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 63% και διαμορφώνονται σε περίπου 1,5 εκατ., ενώ οι 65.000 από αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από καταστήματα που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η Black Friday, μάλιστα, μοιάζει να έχει προκαλέσει φρενίτιδα, καθώς φέτος είναι μακρύτερη σε διάρκεια και εκτινάσσει τις πωλήσεις, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνουν τα e-shops αλυσίδων, λόγω αυξημένου φόρτου. Αλυσίδες σταματούν να δέχονται e-παραγγελίες λόγω αυξημένης ζήτησης! Μάχη με το χρόνο δίνουν οι εταιρείες ταχυμεταφορών, για να φτάσουν έγκαιρα οι παραγγελίες.

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας και την ανησυχία πως ο χριστουγεννιάτικος τζίρος θα χαθεί.

Η φετινή Black Friday είναι σίγουρα μια πολύ διαφορετική «Μαύρη Παρασκευή» για όλους!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής