breaking news Νέο

Έργα, πανδημία, εκλογικός νόμος, σταθμός ΚΤΕΛ, προϋπολογισμός 2021 συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας

  • Έργα, πανδημία, εκλογικός νόμος, σταθμός ΚΤΕΛ, προϋπολογισμός 2021 συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας
  • Έργα, πανδημία, εκλογικός νόμος, σταθμός ΚΤΕΛ, προϋπολογισμός 2021 συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας
  • Έργα, πανδημία, εκλογικός νόμος, σταθμός ΚΤΕΛ, προϋπολογισμός 2021 συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας

Έργα, αντιμετώπιση πανδημίας, νέος εκλογικός νόμος, σταθμός ΚΤΕΛ, προϋπολογισμός 2021 μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη χυεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. 

Διαδικτυακή η συνεδρίαση, πραγματική η βασιλόπιτα!

Καλή χρονιά ευχήθηκε στους συμβούλους, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, Άρης Λαζαρίδης, στη συνεδρίαση του απογεύματος της Δευτέρας 25ης Ιανουαρίου. Ο κ. Λαζαρίδης, αφού δήλωσε αισιόδοξος για την καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω του εμβολίου, αλλά και την εκλογή Μπάιντεν, έκοψε σε οκτώ κομμάτια τη βασιλόπιτα, με το τελευταίο να είναι των δημοσιογράφων. Το φλουρί δεν μάθαμε πού πήγε, αλλά αυτά είναι τα καλά της πραγματικής και όχι της εικονικής βασιλόπιτας!

Γεωργία Μπατσαρά vs νέου εκλογικού νόμου!

Την εκλογή του Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε στην τοποθέτησή της και η Γεωργία Μπατσαρά, η οποία δήλωσε ότι παρά την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ενάντια στον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, η παράταξή της επέλεξε τη συνεργασία με την παράταξη Βοργιαζίδη,  αποδεικνύοντας ότι διαθέτει και κουλτούρα συνεργασίας. «Όταν λήξει η θητεία μας, θα αποδείξουμε και πόσο αποτελεσματικοί ήμασταν», είπε η κα. Μπατσαρά. 

Πρώτη με...αμηχανία του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου στο δημοτικό συμβούλιο

Στο δημοτικό συμβούλιο, εκπροσωπώντας το ΚΙΝ.ΑΛ., παραβρέθηκε ο τέως πρόεδρός του, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου. «Αισθάνομαι αμήχανα με αυτή τη διαδικασία, αν και βλέπω γνώριμα πρόσωπα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την πανδημία, ακόμη κι αν εμβολιαστούμε. Για αυτό την πατήσαμε, με το συνωστισμό, που επικράτησε και στον τόπο μας», είπε ο κ. Χατζηαθανασίου. 

Βοργιαζίδης σε Παυλίδη : «Λειτουργούμε με έργα ως δημοτική αρχή»

Ένα τεχνικό πρόβλημα ανάγκασε το δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, να μιλήσει στο σώμα μετά τον Παύλο Παυλίδη, ο οποίος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί δεν ήρθε ο προϋπολογισμός του 2021, αν δόθηκε κάποιος φάκελος με έργα στον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Βέροιας, τι έχει γίνει με την ανταλλαγή του Σχολείου στην περιοχή του «Βήματος» με το κτίριο του δημαρχείου. Ο κ. Παυλίδης έθεσε ακόμη τον προβληματισμό για τη δημιουργία γυμναστηρίου δίπλα από τα δικαστήρια, τη στιγμή που στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις για δημιουργία σταθμού αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ. Η τοποθέτησή του επίσης περί των έργων που ανακοίνωσε ο δήμος πρόσφατα, έδωσε την αφορμή για μια...μίνι κόντρα με τον κ. Βοργιαζίδη, που του απάντησε ότι «λέει τα δικά του»!

Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος, τόνισε ότι στο μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας συνεχίζεται η αναζήτηση χρυσής τομής μεταξύ υγείας και οικονομίας, με μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων. Επίσης τόνισε την 75% αποτελεσματικότητα ενός εκ των τριών εμβολίων, έναντι 95% των άλλων δύο.

«Λειτουργούμε με έργα»

Απαντώντας στον κ. Παυλίδη, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι η δημοτική του αρχή λειτουργεί με έργα και την περίοδο της πανδημίας. «Ως δήμος απαλλάσσουμε τα καταστήματα από  το τέλος καθαριότητας, το  τέλος τραπεζοκαθισμάτων, δίνουμε παράταση πληρωμής υποχρεώσεων στη ΔΕΥΑΒ, απαλλάσσουμε από τροφεία τους γονείς στους παιδικούς σταθμούς, παρέχουμε τάμπλετ σε μαθητές».

Δεν ανήκε στο δήμο ο χώρος στο «Φράγμα»

Απαντώντας στα όσα ακούστηκαν για την κυριότητα του χώρου δίπλα από το «Φράγμα», ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι δεν ανήκει στο δήμο. «Το πώς έγιναν έργα, δεν μπορώ να το απαντήσω. Υπάρχει αλληλογραφία, που λέει ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά μόνιμη κατασκευή. Δεν υπάρχει παραχωρητήριο. Τότε ανήκε στην 1η ΔΕΚΕ», τόνισε.

Ανισοβαρής η συζήτηση περί ανταλλαγής οικοπέδων για σταθμό των ΚΤΕΛ

Ως ανισοβαρή  χαρακτήρισε τα ανταλλάγματα στη συζήτηση που είχε γίνει κατά το παρελθόν, με τον κ. Συμεωνίδη. «Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε 20 δομήσιμα στρέμματα και να πάρουμε το χώρο στάθμευσης των ΚΤΕΛ. Στην περιοχή θα κατασκευαστεί κλειστό γυμναστήριο μέσω του "Αντώνης Τρίτσης".

«Συζητήσαμε για μεγάλο έργο με τον πρωθυπουργό»

Για μια μεγάλη επένδυση που έχει ήδη συζητηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιβεβαιώθηκε με συνεργάτες του, όταν ήρθε στο Νοσοκομείο της Βέροιας, έκανε λόγο ο δήμαρχος. «Το έργο θα ανακοινωθεί εν καιρώ», όπως  χαρακτηριστικά είπε.

Έλλειψη υπαλλήλων, μη σύνταξη προϋπολογισμού

Αναφορικά με τη σύνταξη του προϋπολογισμού, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι δεν έχει καταστεί δυνατός μέχρι τώρα, λόγω της μετάθεσης δύο εκ των εμπείρων υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας.

ΚΕΔΕ : Η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα έχει πολύ μικρό ποσοστό του ΑΕΠ!

Στη συζήτηση που έγινε στην ΚΕΔΕ, αναφορικά με τους στόχους των δήμων της χώρας, αναφέρθηκε ο κ. δήμαρχος, λέγοντας ότι το συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης κατέθεσε προτάσεις στο ΥΠ.ΕΣ. για το ταμείο ανάκαμψης, καθώς και για την οικονομική αυτοτέλειά τους.

«Στη χώρα η τοπική αυτοδιοίκηση λαμβάνει το 3,5% του, ήδη κουτσουρεμένου, ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των 28 της ΕΕ είναι 11,8%. Πρέπει η επιχορήγηση να ανέλθει στο 8%. Για το μεταναστευτικό η ΚΕΔΕ τόνισε ότι η κατανομή των προσφύγων πρέπει να γίνεται αναλογικά, με πληθυσμιακά κριτήρια. 

Αντώνης Μαρκούλης : «Στο δήμο Βέροιας δεν υπήρξε κουλτούρα συνεργασίας, αλλά συναλλαγής»

Στην προεδρία του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας ότι το όνομά του έχει καταγραφεί στις χρυσές σελίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Πολλές φορές τσακωθήκαμε, αλλά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις». Για δε την αναφορά του κ. δημάρχου στα εμβόλια της Άστρα Ζένεκα, που έχουν μικρότερο ποσοστό ανοσίας, ο κ. Μαρκούλης  τόνισε ότι πρέπει να ζητήσει ο δήμαρχος να έρθουν στη Βέροια εμβόλια της Pfizer! O κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ, επισημαίνοντας ότι στο δήμο Βέροιας δεν υπήρξε κουλτούρα συνεργασίας, αλλά...συναλλαγής!

Περί...συνεντεύξεων ο λόγος!

«Τουλάχιστον εκτός....ημερησίας διάταξης η τοποθέτηση ορισμένων δημοτικών συμβούλων σε συνεντεύξεις που έδωσαν», είτε η κα. Μπατσαρά, «ή ο κ. δήμαρχος, σε φίλους συναδέλφους δημοσιογράφους. Δεν είναι δυνατόν να συζητά ένα σώμα με αυτή την ιστορία για το τι ειπώθηκε ή δεν ειπώθηκε σε μια συνέντευξη. Το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο είναι μια τοπική βουλή, που νομοθετεί και δεν σχολιάζει, αλλιώς θα αναλώνεται επί ώρες στο τι είπε ο καθένας σύμβουλος ή ο δήμαρχος σε συνεντεύξεις του»!

Ο καυγάς για την...ανάπλαση!

Μετά από χρόνια συζήτησης για το ζήτημα της ανάπλασης του κέντρου της Βέροιας, ακούστηκαν στο σώμα για 1.100 χαμένες θέσεις στάθμευσης στην πόλη! Απαντώντας ο Άρης Λαζαρίδης, έκανε λόγο για 89 θέσεις. Το ζήτημα φυσικά είναι ότι έχουν κουράσει αναφορές στην περασμένη δεκαετία, που ανακυκλώνονται σε κάθε συνεδρίαση!

Γιάννης Τσαναξίδης : «Η κυβέρνηση στο όνομα της..κυβερνησιμότητας των δήμων κάνει πίσω σε θέματα δημοκρατίας»

Στη θέση της ΛΑ.Σ για απλή αναλογική και στην τοπική αυτοδιοίκηση και την πρόταση Βορίδη για ενισχυμένη αναλογική και εκλογή από τον πρώτο γύρο δημάρχου, με ποσοστό 42%, έκανε λόγο ο  Γιάννης Τσαναξίδης. «Η κυβέρνηση στο όνομα της κυβερνησιμότητας των δήμων κάνει πίσω σε θέματα δημοκρατίας. Εσείς οι ίδιοι λέτε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», είπε ο κ. Τσαναξίδης, αναφέροντας επίσης ότι η κυβέρνηση μοιράζει ελπίδα στην αγορά, που ασφυκτιά, με επιστρεπτέες προκαταβολές που δεν δίνονται, ενώ εμπαίζει τον κλάδο των δικηγόρων.

Θανάσης Σιδηρόπουλος : «Υπάρχει χώρος, μέσω του ΓΠΣ, για να πάνε ΚΤΕΛ και ΑΣΤΙΚΑ»

Στο χώρο που υπάρχει στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Βέροιας, που έχει οριστεί για σταθμός ΚΤΕΛ και ΑΣΤΙΚΩΝ, αναφέρθηκε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος. «Ο χώρος που υπάρχει, δίπλα από τα δικαστήρια, είναι "φιλέτο", που θα αξιοποιήσει ο δήμος Βέροιας και όχι άλλοι φορείς», είπε. 

Μέχρι 1η Φεβρουαρίου η απαγόρευση προσέγγισης στα χιονοδρομικά Σελίου και 3-5 Πηγαδιών

Μέχρι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ισχύει η απαγόρευση προσέγγισης στα χιονοδρομικά Σελίου και 3-5 Πηγαδιών, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Θετική για το νέο εκλογικό νόμο η Συρμούλα Τζήμα!

Διαφορετική η άποψη της Συρμούλας Τζήμα, από της Γεωργίας Μπατσαρά, αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο, που θα φέρει στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης και αφορά την κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ίδια δήλωσε θετική στο ζήτημα που αφορά την κυβερνησιμότητα των δήμων. Για το ζήτημα της έναρξης των γυμνασίων και λυκείων, η κα. Τζήμα είπε ότι όλα είναι έτοιμα, «χωρίς κανένα πρόβλημα».

Τραυματισμός στον Άγιο Πατάπιο!

Για σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου του Τεχνικού Επιμελητήριου στις γυάλινες κατασκευές μπροστά από τον Άγιο Πατάπιο, έκανε λόγο ο Κώστας Παλουκίδης. Όπως τόνισε ο κ. Παλουκίδης, ο χώρος ανήκει στην Εφορία Αρχαιοτήτων. Ας γίνει κάτι, για να μην έχουμε άλλα...θύματα!

Στέλιος Ασλάνογλου : «Η σύνταξη του προϋπολογισμού απαιτεί συνεργασίες»

«Ο προϋπολογισμός απαιτεί συνεργασίες και αυτό τον καιρό είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν, λόγω της πανδημίας. Υπάρχουν υπάλληλοι της υπηρεσίας, που δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από την υπηρεσία», είπε ο Στέλιος Ασλάνογλου, δίνοντας και ένα θετικό τόνο προς τους προμηθευτές του δήμου, που συντόμως θα πληρωθούν.

Βασίλης Παπαδόπουλος : «Επικαιροποιούμε το τοπικό σχέδιο ανακύκλωσης»

Στους φακέλους επικαιροποίησης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να αναθεωρηθεί ο περιφερειακός και εθνικός σχεδιασμός, αναφέρθηκε ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Μέσω μάλιστα του ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ετοιμάζεται εξοπλισμός για τη διαλογή βιοαποβλήτων στη βάση. 

«Τρέχουν προγράμματα για ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων, σε θέματα ανακύκλωσης. 2500 τόνοι που δεν πήγαν στα σκουπίδια, αλλά στο μπλε κάδο, είναι όφελος για το δήμο μας. Πρέπει να δούμε τη δυνατότητα αύξησης της δημοτικής αστυνομίας, κατευθύνοντάς την στον έλεγχο, του τι πετάμε. Η ανακύκλωση είναι υποχρεωτική από το 2017. Δεν μπορούμε να πετάμε στον πράσινο κάδο ένα τενεκεδένιο κουτάκι. Το Σάββατο το πρωί μαζέψαμε τρία στρώματα, αλλά την Κυριακή είδαμε και άλλο. Δεν τον είδε κανένας από τους 50 γείτονες;  Όλοι οι δρόμοι έχουν γεμίσει με ποτηράκια και χαρτάκια. Ο ΚΟΚ προβλεπει αφαίρεση άδειας και διπλώματος σε αυτούς που πετούν πράγματα από το αυτοκίνητο»,  είπε ο, πάντα ουσιώδης, αντιδήμαρχος. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


πίτα 2021 δήμου Βέροιας
χιονοδρομικό Σελίου

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής