breaking news Νέο

Ελπίδα στην αγορά της Βέροιας έφερε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της

  • Ελπίδα στην αγορά της Βέροιας έφερε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της
  • Ελπίδα στην αγορά της Βέροιας έφερε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της
  • Ελπίδα στην αγορά της Βέροιας έφερε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της
  • Ελπίδα στην αγορά της Βέροιας έφερε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της

Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν την καταναλωτική κίνηση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της αγοράς, έπειτα από 72 μέρες lockdown, οι έμποροι της Βέροιας. Μπορεί η κίνηση στις αρχές της εβδομάδας να ήταν μέτρια, λόγω του παγετού, όμως όσο αυξανόταν η θερμοκρασία, αυξανόταν μαζί και η είσοδος πελατών στα καταστήματά τους, φέρνοντας κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας, όπως δήλωσαν στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

Το άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε με την επίσημη περίοδο των εκπτώσεων και οι επιχειρηματίες προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις, με στόχο να προσελκύσουν αγοραστές.

Το κλίμα αισιοδοξίας, μπορούσε να διακρίνει κανείς, βγαίνοντας μία βόλτα στην αγορά της Βέροιας και το πρώτο Σαββατοκύριακο από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, κάτι που ανέμεναν οι έμποροι. Τα περισσότερα καταστήματα ήταν ανοιχτά και την Κυριακή, αν και το άνοιγμα ήταν προαιρετικό, αποδεικνύοντας πως μετά από τόσο καιρό που παρέμειναν κλειστά, δεν θέλουν να χάσουν ούτε μέρα, αλλά και πόσο πολύ ανάγκη είχε ο καταναλωτής να βρεθεί έξω και να ψωνίσει με τον παραδοσιακό τρόπο.

Καταναλωτές και καταστηματάρχες τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τις αγορές. Μάσκες – αποστάσεις – συγκεκριμένος αριθμός πελατών, συνθέτουν το σκηνικό του ανοίγματος των καταστημάτων. Ένδυση και υπόδηση δείχνουν να έχουν την τιμητική τους, με τις εκπτώσεις να φτάνουν έως 50%- 60%, καθώς οι έμποροι θέλουν πάση θυσία να ξεστοκάρουν το χειμερινό εμπόρευμα που έχουν στα ράφια τους, αν και θεωρούν ότι πάλι θα τους μείνει.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά και την επόμενη Κυριακή, με τους εμπόρους να ευελπιστούν ότι η θετική εικόνα της πρώτης εβδομάδας θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα, ώστε να πάρουν μία … ανάσα, έπειτα από μία μακρά και δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ωστόσο, η αισιοδοξία που επικρατεί είναι συγκρατημένη, διότι υπάρχει ο φόβος ενός ενδεχόμενου νέου κλεισίματος των καταστημάτων, αν διαπιστωθεί από τους ειδικούς μία νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα.

Είναι κάτι, πάντως, που όλοι απεύχονται.

 


αγορά Βέροιας 2
αγορά Βέροιας 3
αγορά Βέροιας 4

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής