breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στο δημοτικό συμβούλιο : Να επανεκτιμηθεί η ένταξη του δήμου Βέροιας «βαθύ κόκκινο»

Κ. Βοργιαζίδης στο δημοτικό συμβούλιο :  Να επανεκτιμηθεί η ένταξη του δήμου Βέροιας «βαθύ κόκκινο»

Την απόφαση ένταξης του Δήμου Βέροιας στο «βαθύ κόκκινο», αναφορικά με την πανδημία, σχολίασε ο πρόεδρος του σώματος Άρης Λαζαρίδης, χαρακτηρίζοντάς την βιαστική και λανθασμένη, με την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιαςτο απόγευμα της Δευτέρας, 29ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε και αυτή τη φορά με τηλεδιάσκεψη.

Με αφορμή μάλιστα το μείζον αυτό θέμα, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και χειρουργός Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου έκρινε φρόνιμο, παρακολουθώντας τη διαδικασία, να παρέμβει και να απευθυνθεί στους αρνητές των εμβολίων.

Αρχικά ο κ. Χατζηαθανασίου επεσήμανε, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, πως δεν νοσηλεύεται κανένας εμβολιασμένος στη μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Ημαθίας - Μονάδα Βέροιας, εκτός από έναν, ο οποίος κόλλησε τον ιό πριν τον εμβολιασμό.

«Το εμβόλιο είναι αυτό που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηαθανασίου, παρά τον πόλεμο εταιριών που γίνεται και τα όσα ακούγονται, κρίνοντας αντιεπιστημονική και αντικοινωνική την αμφισβήτηση του εμβολίου. Θέλοντας να γίνει απόλυτα κατατοπιστικός, ο κ. Χατζηαθανασίου ανέφερε πως «θρομβώσεις πάντα υπήρχαν από ό,τι να πάθουμε ατύχημα στο δρόμο Αθήνας - Θεσσαλονίκης», αναρωτώμενος συνάμα: «Τι να κάνουμε; Να κόψουμε και τα ταξίδια;»

Προσέθεσε, δε, πως η κυβέρνηση πρέπει με έναν αυστηρό νόμο προστασίας να διαφυλάξει το δημοκρατικό δικαίωμα όλων απέναντι στην αντικοινωνική συμπεριφορά των αρνητών.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ρίζος Κώστας από την πλευρά του επικρότησε τα όσα ανέφερε ο κ. Χατζηαθανασίου, τον οποίο αποκάλεσε δάσκαλό του, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του γιου του, που νόσησε στη Σόφια, η υγεία του οποίου είχε επιδεινωθεί (με πυρετό και διάρροια την πέμπτη μέρα).Όπως ανέφερε, «έχω εμβολιασθεί με τις δύο δόσεις, πήγα στη Σόφια και πήρα το γιο μου και ταξιδέψαμε μαζί επιστρέφοντας στη Βέροια, τον οποίο και φρόντιζα με προσοχή στο σπίτι. Εγώ είμαι αρνητικός και έκανα το τεστ».

Παίρνοντας το λόγο κατόπιν ο Δήμαρχος, κ. Κώστας Βοργιαζίδης, έφερε ως πρώτο θέμα στην αναφορά του την ένταξη του Δήμου στο «βαθύ κόκκινο», καταθέτοντας συγχρόνως τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία, τα ενεργά περιστατικά (επί το ορθότερον κι όχι κρούσματα όπως αναφέρονται) μειώθηκαν σε 110 από τα 147 που ήταν την περασμένη Παρασκευή (και 67 ενεργά περιστατικά πιο πριν, την 15η Μαρτίου).

Ο κ. Βοργιαζίδης έκρινε πως θα πρέπει να γίνει μια επανεκτίμηση της κατάστασης, παρ΄ ότι, όπως επεσήμανε, υπάρχει ακόμη αύξηση 64% σ' ό,τι έχει να κάνει με τα νούμερα πριν από ένα 20ημερο.

Επίσης, ο κ. Βοργιαζίδης αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, τόνισε ότι είναι εύκολα ελεγχόμενο ,γι' αυτό «και πρέπει να είναι το τελευταίο που κλείνει και το πρώτο που ανοίγει», ενω αναφερόμενος στο λιανεμπόριο ο Γιάννης Τσαναξίδης από την πλευρά της ΛΑΣ σημείωσε πως «το κλείσιμο του λιανεμπορίου είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο των εμπόρων».

• Όπως ενημέρωσε τον κ. Μαρκούλη ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλίας Τσιφλίδης, αναφορικά με την προ ολίγων ημερών παρουσία στη Βέροια του υπουργού κ. Λιβανού, πως «μαζί με το Δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη θέσαμε όχι μόνο το θέμα της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, αλλά και του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ, τα ΠΣΕΑ και το Ρωσικό Εμπάργκο. Όσο για τον παγετό, από τον οποίο επλήγησαν οι δενδροκαλλιέργειες την 25η και 26η Μαρτίου, αυτό συνέβη μετά την επίσκεψη του κ. Λιβανού, ενώ την επόμενη μέρα μαζί με τον κ. Βεσυρόπουλο και τον κ. Γιαννακάκη επισκεφθήκαμε την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Ημαθίας κ. Μαρία Παππά και ενημερωθήκαμε για τις χαμηλές θερμοκρασίες, είδαμε καλλιέργειες, όμως είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε τις ζημιές».

• Τα θερμά συλλυπητήρια τους στον κ. Νίκο Αγγέλου για το θάνατο της συζύγου του και στους οικείους της υπαλλήλου του Δήμου Τούλας Μουστάκα για την απώλειά της εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν μέρος στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Δήμου Βέροιας.

 • Αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έκανε ο δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης, για το οποίο επεσήμανε ότι «είναι μία μεγάλη βοήθεια, αλλά τα χρήματα δεν αρκούν για τις ανάγκες των Δήμων. Δεν είμαστε αχάριστοι». «Ενώ τώρα», είπε «μπαίνει πλέον πλαφόν στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων. Αυτό είναι καλό για τους μικρότερους Δήμους κι έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν μελέτες».

• Κριτική στο δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη ασκήθηκε από τους επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας Παύλο Παυλίδη και Αντώνη Μαρκούλη, για την ενέργειά του να προσφύγει στη δικαιοσύνη, έπειτα από δημοσίευμα, το οποίο ο κ. Βοργιαζίδης έκρινε ότι τον θίγει.

Μάλιστα, τόσο ο κ. Παυλίδης όσο και ο κ. Μαρκούλης κατηγόρησαν το Δήμαρχο για αυταρχισμό και υποστήριξαν ότι θα πρέπει να δείχνει μεγαλύτερη αντοχή στην κριτική που του ασκούν τα ΜΜΕ και όχι να τα  ζητά (τα ΜΜΕ) να προβαίνουν σε λογοκρισία των ανακοινώσεων των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Ερωτήσεις για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού απηύθυναν οι Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Γουλτίδης και Συρμούλα Τζήμα προς τον πρόεδρο της ΔΕΑΥΒ Στέργιο Διαμάντη. Ο οποίος στην απάντησή του ανέφερε ότι έχει οδηγηθεί σε δίκη μια περίπτωση, που έχει να κάνει με τη μόλυνση της Τ66, η οποία αφορά την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο Γιώργος Ορφανίδης και πριν γίνει η παραχώρηση της λειτουργίας στον εργολάβο. Ακόμα ο κ. Διαμάντης ανέφερε ότι έχει γίνει μήνυση και στο σημερινό πρόεδρο για ρύπανση από πολίτη, πλην όμως, όπως είπε, αυτή βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Συν τοις άλλοις ο κ. Διαμάντης επεσήμανε πως υπάρχουν παραβάσεις στη λειτουργία του βιολογικού και πως αυτός λειτουργεί με τελειότητα.

Επιπλέον, για επικίνδυνα σημεία στα στηθαία λίγο πριν τη γέφυρα Κούσιου και για περίπτερα που είναι κλειστά και πρέπει να «σηκωθούν» έκανε λόγο ο κ. Στεφανόπουλος. Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικων κ. Αλέκος Τσαχουρίδης ανέφερε ότι θα τοποθετηθούν στηθαία τόσο στην περιοχή όσο και σε άλλα σημεία του Δήμου. Ακόμα υπογράμμισε ότι έχει γίνει μελέτη για την απομάκρυνση περιπτέρων και θα ενταχθεί σε αυτή και η απομάκρυνση πινακίδων.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής