breaking news Νέο

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας, Κ. Βοργιαζίδη, για την Πρωτομαγιά

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας, Κ. Βοργιαζίδη, για την Πρωτομαγιά

Η σημερινή μέρα αποτελεί φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματά, διεκδικώντας ευνοϊκές και πρωτίστως αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Για δεύτερη χρονιά ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μας βρίσκει απέναντι σε μία σοβαρή υγειονομική κρίση, αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι επιπτώσεις μίας κρίσης που ήρθε μετά την οικονομική, για να θέσει ζητήματα επαναπροσδιορισμού των εργασιακών σχέσεων και του τρόπου εργασίας, με κατ’ ουσίαν αλλαγές και καταστάσεις αμφισβήτησης και έλλειψης βεβαιότητας για μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

Την Πρωτομαγιά του 2021 δίνεται ένα επιπλέον νόημα στην ανάγκη προστασίας της εργασίας: Για τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης και την ύπαρξη ενός ικανού πλαισίου με σκοπό την προάσπιση των εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων. Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και όχι αποδυνάμωσης της απασχόλησης, παράλληλα με την παροχή κινήτρων για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας που επλήγησαν άμεσα από τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

Στην εποχή όπου συντελούνται παγκόσμιες αλλαγές, η υπεράσπιση της εργασίας αποτελεί πάγιο κοινωνικό αίτημα και εφαλτήριο για ένα δυναμικό μέλλον που όλοι οφείλουμε να υποστηρίξουμε και να προστατεύσουμε.

Εύχομαι σε όλους Καλή Πρωτομαγιά!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής