breaking news Νέο

Κώστας Τούτσης : «Στόχος μου είναι η ομάδα να ανεβαίνει σταδιακά, βήμα-βήμα κάθε χρόνο»

Κώστας Τούτσης : «Στόχος μου είναι η ομάδα να ανεβαίνει σταδιακά, βήμα-βήμα κάθε χρόνο»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 έδωσε ο προπονητής της αντρικής ομάδας χάντμπολ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, Κώστας Τούτσης, τη Δευτέρα 24/5/2021.

 

Αναφερόμενος αρχικά για τον-ημιτελικό κυπέλου με τον ΠΑΟΚ- σημείωσε : «Ξεκινήσαμε καλά, υπήρχε μία ισορροπία, είχαμε πάρει μία διαφορά 2 τερμάτων, δείχναμε ότι ελέγχαμε το ρυθμό. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία πιο έμπειρη ομάδα από εμάς, οι αθλητές είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, με περισσότερες εμπειρίες, γι’ αυτό και πιστεύαμε ότι θα βγει μία αντίδραση. Δεν κλείσαμε όμως καλά το ημίχρονο, ήμασταν 4 γκολ πίσω.  Στο ημίχρονο προσπάθησα να πείσω τα παιδιά ότι υπήρχε χρόνος και τα παιχνίδια μεταβάλλονται. Αλλάξαμε την άμυνα, πιέσαμε περισσότερο, γυρίσαμε το παιχνίδι. Κάναμε κάποια λάθη, αλλιώς θα είχαμε διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Όταν κάποιοι νέοι αθλητές πηγαίνουν σε μία τέτοια διοργάνωση, σίγουρα έχουν κάποιο βάρος και αυτό φάνηκε σε αρκετές φάσεις του παιχνιδιού. Βγήκαμε κερδισμένοι. Η εμπειρία που πήραν τα παιδιά και η αίσθηση που αποκόμισαν, ήταν σημαντική. Αν ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση, σίγουρα θα είμαστε πιο έτοιμοι. Κατακτήσαμε τελικά την 4η θέση στο πρωτάθλημα και αν υπήρχε η αρχική προκήρυξη, θα παίζαμε πλέι οφ, για να διεκδικήσουμε οτιδήποτε, αλλά η προκήρυξη άλλαξε λόγω πανδημίας. Στο κύπελλο καταφέραμε μετά από 5 χρόνια και με νεανικό ρόστερ κάναμε αισθητή την παρουσία μας στο φάιναλ φορ. Η ομάδα λειτούργησε πάρα πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα. Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα, ό,τι έχει συμφωνηθεί, έχει τακτοποιηθεί. Η έξωθεν μαρτυρία είναι πολύ καλή».

 

Για τις προοπτικές που υπάρχουν, τόνισε : «Η συζήτηση που έκανα με τον πρόεδρο είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε τον κορμό αυτό. Σίγουρα το παρελθόν μας καθορίζει και μας προσδιορίζει, ξέροντας όμως ότι στη ζωή γίνονται διάφοροι κύκλοι, πρέπει να πάμε πάρα πολύ προσεκτικά. Δεν πρέπει να κάνουμε καμία κίνηση, η οποία μπορεί εφήμερα να μας δώσει κάτι και στην ουσία μετά να μας οδηγήσει σε κάποιο αδιέξοδο. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να κρατήσουμε αυτόν τον κορμό-γιατί αυτά τα παιδιά δούλεψαν αρκετά- και θεωρώ ότι βελτιώθηκαν αρκετά και αγωνιστικά και το συναισθηματικό τους κομμάτι που αντιμετωπίζουν το παιχνίδι (θεωρώ ότι η πιο σημαντική προετοιμασία είναι η ψυχολογική). Για να πάμε ένα βήμα παραπάνω του χρόνου και να το απορροφήσει η ομάδα με όλους τους τρόπους, να κρατήσουμε τον κορμό ον φετινό και να κάνουμε 2-3 προσθήκες- ήδη έχουμε κάποια πλάνα, κάποια ονόματα- με δικά μας παιδιά πάλι  τα περισσότερα είναι από τη Βέροια. Και νομίζω ότι με την εξέλιξη που είχαν τα φετινά παιδιά, κάνοντας μία προσθήκη 2-3 παιδιών ακόμη και συνεχίζοντας να δουλεύουμε στις μικρές ηλικίες. Στόχος μου είναι η ομάδα να ανεβαίνει σταδιακά, βήμα-βήμα κάθε χρόνο. Και φυσικά είναι και άλλες συγκυρίες, που θα διαμορφώσουνε το που θα φτάσει. Είναι απαγορευτικό πλέον να κάνει βήμα πίσω. Πρέπει ό,τι φτιάχνουμε να μένει».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής