breaking news Νέο

Γιατί φαρμακοποιοί?! - Γράφει ο Αργύρης Φουκαλάς

Γιατί φαρμακοποιοί?! - Γράφει ο Αργύρης Φουκαλάς

Σε μια έκτακτη κατάσταση, όπως η Πανδημία ΟΛΟΙ οφείλουμε να βάλουμε πλάτη για το κοινωνικό σύνολο!

Έτσι και οι φαρμακοποιοί, παρόλο που η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να δώσει επιστρεπτέες προκαταβολές σε μια επιχείρηση όπως το φαρμακείο, που βάση όλων των στοιχείων είχαμε τους μήνες που ήμασταν σε καραντίνα μείωση μέχρι και 50% του τζίρου, δεχτήκαμε λοιπόν α] να κλείσουμε τα ραντεβού για τα εμβόλια ,επιβαρύνοντας την λειτουργιά των φαρμακείων-επιχειρήσεων και παραμελώντας την συνήθη λειτουργία  τους ,επιβαρύνοντας με καθυστερήσεις και όχι μόνο τους ασθενείς πελάτες που έμπαιναν στην ίδια ουρά με αυτούς που ήθελαν να εμβολιαστούν .

Παράλληλα παραμελήσαμε την επιμελή καθαριότητα, την παραγγελιοληψία, τους διαλόγους με πελάτες που επιθυμούσαν πληροφορίες για την υγεία τους η τα φάρμακα που έπαιρναν τις γραφειοκρατικές δουλειές συνταγές-καταστάσεις-διορθώσεις-μικρολαθών σφραγίδων κλπ.

Έτσι πραγματοποιήσαμε την μεγάλη πλειοψηφία των ραντεβού εμβολιασμού, αλλάξαμε ημερομηνίες και θέσεις κέντρων εμβολιασμού ,ιδίως αυτών που αυθαίρετα το σύστημα έκλεινε για όσους είχαν άυλη συνταγογράφηση, αλλά και λόγω δεύτερης σκέψης η αδυναμίας στο καθορισθέν πρώτο ραντεβού όσων είχαμε δηλώσει .

Στηρίξαμε ένα project του υπουργείου μη ερωτηθέντες μεν αλλά δίνοντας όλο μας το είναι για την επιτυχία του.

Στην συνέχεια πάλι μη ερωτηθέντες με το έτσι θέλω μας επέβαλαν την δωρεάν χορήγηση των περίφημων selftest ,τα οποία ειρήσθω εν παρωδώ πραγματοποιούνται σε ειδικά αιματολογικά κέντρα ,αλλά στην ανάγκη αποφασίστηκε από τον ΕΟΦ κατ’εξαιρεση η διάθεση τους και από τα φαρμακεία, ας πούμε λόγω εκτάκτου καταστάσεως.

Έγινε μια συμφωνία με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φ. Συλλόγου [χωρίς να μας ρωτήσουν] και υφυπουργών για μια δίμηνη δέσμευση χορήγησης , υπεγράφει μνημόνιο συνεργασίας ισχύος μέχρι 9 Ιουνίου….

Στο μνημόνιο αυτό η κυβέρνηση δεσμεύτηκε με υπογραφές ότι σαν ανταμοιβή θα λύσει χρόνια προβλήματα του κλάδου για τα οποία γίνονται συζητήσεις χρόνια τώρα!!!

Αυτή η δεύτερη δέσμευση μας όμως για τα selftest επιβάρυνε ακόμη περισσότερο ,ιδίως τα μικρά φαρμακεία με έναν φαρμακοποιό η έναν και έναν βοηθό!

Πολλές διαμαρτυρίες, πολλές αντιδικίες μεταξύ συνδικαλιστών ,γιατί δεν ρωτηθήκαμε άλλωστε, αλλά και πάλι βάλαμε κάτω το κεφάλι και πιστεύω τα καταφέραμε….

Έλα όμως που όπως και στο πρώτο μνημόνιο συνεργασίας για τα ΦΥΚ ,έτσι και στο δεύτερο οι υπογραφές έπεσαν ,οι αγκαλιές ‘δωσαν και πήραν’, αλλά υλοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης ΓΙΟΚ!!!

Ένας επαγγελματίας [και ρώτησα πολλούς],θα δεχόταν να του δώσει η κυβέρνηση η οποιοσδήποτε άλλος φορέας  προϊόντα που πουλάει πχ κόκα κόλες ή ψωμιά ή παντελόνια, και να τα χορηγεί δωρεάν εις βάρος αυτών που έχει στα ράφια του προς πώληση?!...Ουδείς απάντησε θετικά και από εσάς νομίζω το ίδιο θα άκουγα!

Που φτάσαμε σήμερα?!...Να ζητάει η κυβέρνηση να συνεχίσουμε για άλλους δυο μήνες να χορηγούμε δωρεάν selftest, και από μεριάς της να μην έχει τηρήσει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ας πούμε εις αντάλλαγμα!!!

Οι σε διατεταγμένοι υπηρεσία κονδυλοφόροι των μεγάλων ΜΜΕ λοιπόν αυτές τις μέρες στρέφονται εναντίον των φαρμακοποιών που με μεγάλο κόστος υπερβαίνοντας τον εαυτόν τους διέθεσαν σε δυο μήνες 27 εκατομμύρια selftest που αντιστοιχούν περίπου 2.500 σε κάθε φαρμακείο!!!Γίνεται κατανοητό πιστεύω το βάρος που σηκώσαμε…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ !!!

Αργύρης Φουκαλάς μέλος του ΔΣ του ΦΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής