breaking news Νέο

Μετά το εργασιακό, σειρά παίρνουν το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών

Μετά το εργασιακό, σειρά παίρνουν το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών

Μπορεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο να «πέρασε» και να αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, η κυβέρνηση όμως δε σταματά εδώ και συνεχίζει το... «μεταρρυθμιστικό» της έργο, όπως διατείνεται.

Μετά το εργασιακό, σειρά παίρνουν άμεσα δύο ακόμα νομοσχέδια, τα οποία και αναμένεται να πυροδοτήσουν έντονη πολιτική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, τα οποία και είναι προγραμματισμένα να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Στην κυβέρνηση, βέβαια, δεν δείχνουν να ανησυχούν για τις όποιες αντιδράσεις, ιδίως μετά την ψήφιση του, πιο δύσκολου, εργασιακού νομοσχεδίου, ποντάροντας στο ότι αυτή τη φορά οι αντιδράσεις θα είναι λιγότερες, λόγω καλοκαιριού.

 

Προειδοποίηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως «δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» και «θα σας ταράξουμε στον έλεγχο», γνωρίζοντας πως μετά το εργασιακό έχει και άλλα μείζονος σημασίας ζητήματα να θέσει, όπως με το Ασφαλιστικό τώρα, το ΕΣΥ και το Ταμείο Ανάκαμψης, που αναμένεται να είναι τα επόμενα μέτωπα, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κληθεί να σηκώσει τείχος απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βλέπει την κυβέρνηση σε καθεστώς απομόνωσης και σταδιακής φθοράς, καθώς, όπως αποδείχθηκε, στην περίπτωση του εργασιακού σύσσωμη η αντιπολίτευση βρέθηκε απέναντί της.

 

Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικές συντάξεις

Με διαδικασίες εξπρές, εν μέσω θέρους και πανδημίας και προτού αποκατασταθεί η κανονικότητα στη λειτουργία της αγοράς εργασίας, λοιπόν, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μπαίνει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, την εισήγηση του οποίου θα κάνει ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου και έρχεται σε συνέχεια του εργασιακού, όπου και αλλάζει το σημερινό σύστημα επικουρικής ασφάλισης για τους νεοεισελθόντες στην αγορά εργασίας, καθώς προβλέπει ότι από το 2022 κάθε ένας ασφαλισμένος (και προαιρετικά κάθε άλλος εργαζόμενος μέχρι 35 ετών) έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν «ατομικό κουμπαρά», μέσω του οποίου θα μπορεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου να «χτίσει» την επικουρική του ασφάλιση.

Σ' ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, με τη λήξη όλων των εξετάσεων και εντός του δευτέρου 15ημερου του Ιουλίου να ψηφισθεί και να εφαρμοσθεί από τη νέα σχολική χρονιά.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, κατά πάσα πιθανότητα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, θα παρουσιασθεί και διαδικτυακά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από την υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως. Μάλιστα, η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση – ενημέρωση σήμερα με την υπουργό Παιδείας, ενώ η τελευταία ζήτησε να υπάρξει συνάντηση χθες τόσο με τα Διοικητικά Συμβούλια  της ΔΟΕ (12-2 μ.μ.) όσο και της ΕΛΜΕ (3-5 μ.μ.).

Τέλος, τον Ιούλιο θα κατατεθεί εκτός απροόπτου και ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής