breaking news Νέο

«Υπόθεση Laurus και άλλες ιστορίες», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Υπόθεση Laurus και άλλες ιστορίες», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Η Συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λώρη Κέζα, στο νέο της Μυθιστόρημα «Υπόθεση Laurus και άλλες ιστορίες» (Εκδ. «Ποταμός», Αθήνα 2020), θέτει το βασικό ερώτημα, αν δηλαδή μπορούμε να παραμένουμε ακέραιοι και ηθικοί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα ανταλλάγματα, ο ατομικισμός και η φιλαργυρία…

Η Λώρη Κέζα μας είναι γνωστή από παλιά όταν ήταν Δημοσιογράφος στην Εφημερία «Το Βήμα». Σήμερα πια ζει μόνιμα στο Μόντρεαλ και ασχολείται με τις Δημόσιες Σχέσεις. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει ιστορίες για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά.

Στην «Υπόθεση Laurus», κεντρική ηρωίδα είναι η Ρόζα Δελλατόλα, ένα έξυπνο κι ανήσυχο κορίτσι που ζει στην Τήνο. Στο χωριό της υπάρχει ένα Μοναστήρι-Σχολείο, με δασκάλες Ουρσουλίνες Καλόγριες, και μοναδική μαθήτρια την Ρόζα. Κάποιοι όμως θέλουν να κλείσουν το σχολείο και να το μετατρέψουν σε εργοστάσιο ενέργειας, οπότε η Ρόζα αρχίζει την δική της έρευνα για να εμποδίσει τα σχέδια των κερδοσκόπων και να σώσει το σχολείο.

Η «Υπόθεση Laurus», μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών, αλλά διαβάζεται ευχάριστα και από ενήλικες, αφού θα βρουν πλήθος πληροφοριών για την Τήνο, σχετικές με την ιστορία, την λαογραφία, την αρχιτεκτονική, τα χωριά και το τοπίο του νησιού.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής