breaking news Νέο

Πρωταθλήτρια στις καμένες εκτάσεις η Ελλάδα!

Πρωταθλήτρια στις καμένες εκτάσεις η Ελλάδα!

Μετά τη συνέντευξη αυτογνωσίας του πρωθυπουργού έρχεται ο επίσημος απολογισμός να διαψεύσει με πάταγο το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επιτελικό σχέδιο διαχείρισης των πυρκαγιών.

Η συνολική καμένη έκταση, με βάση τα στοιχεία, φανερώνει την τεράστια αδυναμία να ελεγχθούν εγκαίρως τα πύρινα μέτωπα. Αν και η αύξηση των πυρκαγιών (2021) στη χώρα μας δεν ήταν μεγάλη (+26%) σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008 – 2020, η συνολική καμένη έκταση εκτοξεύτηκε (+450%) ως προς τον αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου.

Τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές φανερώνουν το επιτελικό φιάσκο με τη διαχείριση των πυρκαγιών, καθώς το μέγεθος των καμμένων εκτάσεων είναι δυσανάλογο με τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών αν αυτό συγκριθεί μάλιστα με ανάλογες καταστάσεις που βίωσαν χώρες της νότιας Ευρώπης.

Δυστυχώς, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των 15 χωρών της Μεσογείου, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τη δεύτερη Τουρκία και την τρίτη Κύπρο, που επίσης καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις όσον αφορά τις καμένες εκτάσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής