breaking news Νέο

ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. με εισιτήριο - Γράφει ο Νικόλαος Τσιαμούρας

ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. με εισιτήριο - Γράφει ο Νικόλαος Τσιαμούρας

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ………………!

 

Προσωπικά εγώ , δεν είμαι εντελώς αντίθετος με τη θέσπιση του εισιτήριου. Είμαι όμως εντελώς αντίθετος ξεκάθαρα με τον τρόπο που θέτουν το ζήτημα.

Θα περίμενα για παράδειγμα ότι θα γίνεται η συντήρηση του μονοπατιού, ότι θα μισθώνεται ένα ελικόπτερο σε περίπτωση ανάγκης, ότι θα οργανωθεί μονάδα διασωστών, δασοπροστασίας , δασοπυρόσβεσης και τόσα άλλα χρήσιμα για την συντήρηση και σωτηρία των βουνών.

Και στις Άλπεις υπάρχει εισιτήριο 3 e.

Είναι όμως εισιτήριο εισόδου και όχι ημερήσιας διαμονής και αντιστοιχεί σε ασφάλιση του επισκέπτη και του ορειβάτη.

Στις Άλπεις το κινητό έχει σήμα παντού και όταν συμβεί κάτι, μέσα σε 10 λεπτά θα έρθει με ελικόπτερο ομάδα διάσωσης να προσφέρει βοήθεια.

Στον Όλυμπο τι θα προσφέρει το έσοδο από το εισιτήριο; Μέχρι σήμερα τους καθαρισμούς των μονοπατιών την κάνουν τα μέλη των ορειβατικών Συλλόγων.

Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε το Υπουργείο να ζητήσει και την άποψη των Ορειβατών , η Ομοσπονδία τους διαχειρίζεται 2 καταφύγια στον Όλυμπο.

 Όσο για το εισιτήριο,

Εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι μικρότερο, να αφορά μόνο την είσοδο ανεξαρτήτως ημερών παραμονής, να διασφαλιστεί ότι θα διατεθεί για την προστατευόμενη περιοχή και να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ανταποδοτικές δράσεις.

Με εκτίμηση !

Τσιαμούρας Νικόλαος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής