breaking news Νέο

Πυρά κατά Πυρινού από συναδέλφους του για τον υποβιβασμό 16 σχολικών μονάδων στην Ημαθία

Πυρά κατά Πυρινού από συναδέλφους του για τον υποβιβασμό 16 σχολικών μονάδων στην Ημαθία

Σφοδρά είναι τα πυρά που δέχεται  ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στέλεχος της ΔΑΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά, Δημήτρης Πυρινός, για τον υποβιβασμό των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε 12 σχολεία της Ημαθίας, σε σύνολο....66 στη χώρα. Τριάντα δύο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί χάνουν την οργανική τους θέση από την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023, ενώ η Ημαθία είναι η μόνη περιφερειακή ενότητα στην Κεντρική Μακεδονία που χάνει οργανικές θέσεις, με το σύνολο του υποβιβασμού των σχολικών μονάδων να είναι το 1/5 της χώρας! Για το ζήτημα ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Τόλκας. Αξίζει όμως να δούμε τι αναφέρει το στέλεχος της ΔΑΚΕ, πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νάουσας, Σωτήρης Σταμάτης, κατά του «ομόσταυλου» του κ. Πυρινού. 
«Ο υποβιβασμός 16 σχολικών μονάδων με την κατάργηση μεγάλου αριθμού οργανικών θέσεων, καταδεικνύει, με τον πλέον οδυνηρό εκπαιδευτικά τρόπο, ποιο είναι το «όραμα» και η αντίληψη κάποιων για την «ενίσχυση» της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο δραστικός περιορισμός των οργανικών θέσεων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των, απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων του νομού μας, εκπαιδευτικών κάτι που θα έχει μόνο βλαπτικά αποτελέσματα για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους μαθητές μας».

Πάντως στο δήμο Βέροιας, όπου εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος ο Δημήτρης Πυρινός, η μείωση των οργανικών θέσεων είναι μόλις 4 και αυτές σε κοινότητες. Το γεγονός ότι μάλλον η υπογεννητικότητατης Ελλάδας εστιάζεται μόνο στην Ημαθία από την κυβέρνηση, πρέπει να ανησυχήσει σίγουρα τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής