breaking news Νέο

Δημήτρης Πυρινός : «Η εισήγησή μου για τις μειώσεις οργανικών θέσεων δεν έχει καμιά σχέση με την απόφαση του υπουργείου»!

Δημήτρης Πυρινός : «Η εισήγησή μου για τις μειώσεις οργανικών θέσεων δεν έχει καμιά σχέση με την απόφαση του υπουργείου»!

Στη, δια τηλεδιασκέψεως, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 25ης Αυγούστου, συμμετείχε ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, Δημήτρης Πυρινός, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν, τόσο από το δήμαρχο, όσο και από τους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Πυρινός, στην αρχή της εισήγησής του, τόνισε ότι η δική του εισήγηση για μείωση οργανικών θέσεων, δεν έχει καμιά σχέση με το μέγεθος της απόφασης του υπουργείου Παιδείας. «Προτείναμε  οργανική μείωση σε σχολεία που είχαν μεγάλη διαφορά οργανικότητας και λειτουργικότητας. Το υπουργείο προχώρησε σε μεγαλύτερες μειώσεις όμως από την εισήγησή μου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στη Νάουσα. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τον ίδιο αριθμό τάξεων και όλες τις ειδικότητες, πλην του Στενημάχου. Κανείς δεν θέλει μειώσεις οργανικών θέσεων. Δεν είναι σωστή η φράση «υποβιβασμός σχολείου», που χρησιμοποιεί το υπουργείο. Στη Βέροια μειώθηκαν την τελευταία πενταετία 50 οργανικές θέσεις, 35 μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. Ελάχιστοι οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν σε διπλανό σχολείο. Χάνονται λειτουργικές και όχι οργανικές θέσεις», τοποθετήθηκε ο διευθυντής της «Πρωτοβάθμιας».

«Υπάρχει όντως δημογραφική πίεση. Αναρωτιέμαι αν μετά από λίγα χρόνια θα μιλάμε για συγχωνεύσεις σχολείων. Στην Ελλάδα ιδρύθηκαν 14 σχολεία, ενώ καταργήθηκαν 49. Έγιναν 216 συγχωνεύσεις, με τα πρωτεία να τα έχει η Νάουσα και η Κεντρική Μακεδονία(50 σε επίπεδο της ΠΜΚ)!  Πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν τα ίδια ποιοτικά δεδομένα εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές.

Πόσοι μαθητές  θα είναι σε κάθε τάξη; 25 με 30; Έχουμε δύο θέσεις παράλληλης στήριξης στη Νάουσα, ανά σχολική μονάδα. Αν υπάρχουν τρία παιδιά, το ένα θα μεταφερθεί αλλού; Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω με τέτοιες πράξεις», η αναφορά του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα.

Πριν την τοποθέτηση του κ. Καρανικόλα, αναγνώσθηκε επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Στενημάχου, το οποίο υποβιβάζεται από τετραθέσιο σε τριθέσιο.

«Το σχολείο Στενημάχου, αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών, κανονικά είναι για ...διθέσιο! Υπήρχε συνεργατικότητα παλιότερα. Τα μεγάλα παιδιά βοηθούσαν τα μικρότερα. Στην Πιερία, την Πέλλα και τη Χαλκιδική έγιναν μειώσεις των οργανικών θέσεων τα προηγούμενα χρόνια, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα έχουμε μεγάλο αριθμό σε τάξεις, ο μέσος  όρος θα είναι 17 με 18. Ο αριθμός των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος. Εισηγήθηκα μειώσεις, ειδικά  στα σχολεία της Νάουσας, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων από την απότομη μεταβολή τους από το υπουργείο», απάντησε ο κ. Πυρινός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής