breaking news Νέο

ΔΕΥΑΒ : Αμίαντος...free το δίκτυο ύδρευσης της Βέροιας!

ΔΕΥΑΒ : Αμίαντος...free το δίκτυο ύδρευσης της Βέροιας!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης, ο διευθυντής της, Θωμάς Αχτσής και ο επί των τεχνικών διευθυντής της, Δημήτρης Δάσκαλος, αναφορικά με την «αποαμιαντοποίηση» του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Βέροιας, που έχει χρονικό ορίζοντα περάτωσης το Μάιο του 2022, στο μήκους 8,7 χιλιομέτρων δίκτυο αμιάντου, που θα αποκατασταθεί. Στην τοποθέτησή του ο κ. Διαμάντης έκανε λόγο για το τεράστιο έργο που εκτελεί η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης του δήμου Βέροιας, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλο έργο την αντικατάσταση του αμιάντου από το 20% του δικτύου ύδρευσης της πόλης, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη από τους καταναλωτές και τους πολίτες, αλλά και την κατανόησή τους, για τα έργα που θα πραγματοποιηθούν, αρχής γενομένης από το κέντρο της Βέροιας. «Το βάρος θα πέσει στο κέντρο της πόλης, θα σκάψουμε σε 135 σημεία», τόνισε ο πρόεδρος. 

Ως επανάσταση χαρακτήρισε το έργο ο κ. Δάσκαλος. «Θα αντικατασταθούν 8,7 χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης και έτσι το 120 χιλιομέτρων δίκτυο θα είναι κατά 99,9% καθαρό από το καρκινογόνο αυτό υλικό. Το έργο θα ξεκινήσει τμηματικά από τις οδούς Βενιζέλου, Ανοίξεως και Ελιάς και η αποκατάσταση του δικτύου στο κέντρο θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η τελική παράδοση, με την ασφαλτόστρωσή του, θα γίνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Η ολοκλήρωσή του σε όλη την πόλη θα γίνει το Μάη του 2022», είπε ο κ. Δάσκαλος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με τις συνδέσεις του νέου δικτύου, που θα κατασκευαστεί από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, που έχει χρόνο λήξης τα...150 χρόνια, δεν θα χρειάζεται να διακόπτεται το νερό σε όλη την πόλη, σε περίπτωση βλάβης, αλλά μόνο στο οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο σημειώνεται.

Στην άριστη συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου η αναφορά του κ. Αχτσή, που προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών την ερχόμενη Δευτέρα 20η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Δάσκαλος ανακοίνωσε ότι μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα αντικατασταθεί και το 80% του σημερινού δικτύου από PVC, που έχει ήδη εξαντλήσει το χρόνο λειτουργικότητάς του. Ακολούθησε ενημέρωση για τις τρέχουσες εργασίες της ΔΕΥΑΒ (γεωτρήσεις σε κοινότητες, παράδοση δικτύου ύδρευσης σε Μακροχώρι και συμβασιοποίηση του δικτύου αποχέτευσης σε Βεργίνα, με τη δημοπράτηση του βιολογικού της σταθμού, καθώς και την αναβάθμιση των αντλιοστασίων και του βιολογικού σταθμού Βέροιας με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών).   

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής