breaking news Νέο

Εκμίσθωση 3-5 Πηγαδιών : Αναβολή της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας και εν νέου συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων

  • Εκμίσθωση 3-5 Πηγαδιών : Αναβολή της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας και εν νέου συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων
  • Εκμίσθωση 3-5 Πηγαδιών : Αναβολή της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας και εν νέου συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων
  • Εκμίσθωση 3-5 Πηγαδιών : Αναβολή της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας και εν νέου συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων

Το ζήτημα του τρόπου της εκμίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών απέσυρε, τελικά, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, ζητώντας από τους επικεφαλής των παρατάξεων να συζητήσουν εκ νέου τις επόμενες μέρες, ώστε να υπάρξει, έστω και την ύστατη στιγμή, κοινή συνισταμένη εκμίσθωσής τους. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι επαγγελματίες και πολίτες της Νάουσας δεν ενδιαφέρονται για... διαφωνίες, αλλά για λύσεις. Πρέπει να υπάρξουν εκατέρωθεν υπαναχωρήσεις και να βρεθεί η χρυσή τομή, έστω να εκταμιευθούν και τα 10,7 εκ. ευρώ, που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στο δήμαρχο, για την αναβάθμιση των υποδομών.

 

-Νικόλας Καρανικόλας . «Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δήμους έληξαν στο δεύτερο μνημόνιο. Δεν το κοίταξαν οι προηγούμενοι»

 

«Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις έληξαν με το δεύτερο μνημόνιο. Και μάλιστα με μείωση 50% των υποχρεώσεων των δήμων. Δεν το κοίταξαν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Για τον καταλογισμό ευθυνών αναφορικά με την ΤΑΒ, δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Δεν είμαστε δικαστήριο εδώ. Πρέπει να αναλάβουμε τα χρέη και να στείλουμε την υπόθεση στον εισαγγελέα. Θα επιλέξουμε το δρόμο που μας συμφέρει. Στο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις, όχι μέσω του 5%των ΚΑΠ (σ.σ πρόταση Κουτσογιάννη).

Υπάρχει σχετική μελέτη από την οικονομική υπηρεσία. Δεν μπορούμε να χάσουμε σοβαρά περιουσιακά στοιχεία. Εδώ ήρθαμε, για να λάβουμε θαρραλέες αποφάσεις. Η απόφαση που πρέπει να συμφωνήσουμε σήμερα, είναι να αναλάβουμε τα χρέη. Μετά θα δούμε τον τρόπο που θα τα πληρώσουμε. Σίγουρα με τον τρόπο που συμφέρει το δήμο», η αναφορά του δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, για την ανάληψη των χρεών της ΤΑΒ. «Προφανώς και θα είμαστε διεκδικητικοί.

Αλλά τα χρέη εμείς τα κάναμε. Τι να πούμε στο ΙΚΑ; Διέγραψε δύο-τρία εκατομμυριάκια, για να είμαστε όλοι ωραίοι; Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, για να μας δώσουν χρήματα. Τα χρέη δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Δεν μπορούμε να συζητάμε εσαεί τις εκκαθαρίσεις των δημοτικών επιχειρήσεων. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους δημότες. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε μη τελεσίδικες αποφάσεις χρεών, αλλιώς θα μας πάνε στον εισαγγελέα. Συμφωνώ με την πρόταση της κας. Ιωσηφίδου. Να πάμε την επόμενη βδομάδα στο Βεσυρόπουλο και να ζητήσουμε λύση», κατέληξε ο κ. Καρανικόλας.

 

-Σταύρος Φουντούλης . «Το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο. Να αναλάβουμε τα χρέη της ΤΑΒ»

 

Με μία τοποθέτηση ενάντια στα στενά παραταξιακά στερεότυπα ο Σταύρος Φουντούλης, αναφορικά με το ζήτημα της ανάληψης των χρεών της ΤΑΒ από το δήμο Νάουσας και τη λήψη συνολικού δανείου για όλα τα λιμνάζοντα δημοτικά χρέη, όπως ζήτησε ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, αναφέρθηκε στη λειτουργία ως πολιτικού οργάνου του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας από τους συναδέλφους του να κοιτάξουν μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ. Φουντούλης υπερψήφισε την πρόταση της ανάληψης των χρεών από το δήμο και τη λήψη σχετικού δανείου.

 

-Ναι στην ανάληψη των χρεών της ΤΑΒ και την αποστολή της εκκαθάρισης στον εισαγγελέα από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

 

Με 18 θετικές ψήφους, έναντι 12 αρνητικών, το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας αποφάσισε την ανάληψη των χρεών της εκκαθάρισης της ΤΑΒ, καθώς και την αποστολή της στον εισαγγελέα. Υπέρ της πρότασης του κ. δημάρχου ψήφισε η δημοτική του ομάδα, η ΛΑ.Σ, ο κ. Τσέλιος  ο κ. Φουντούλης και ο κ. Παρθενόπουλος.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


3-5 Πηγάδια
Φουντούλης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής