breaking news Νέο

Γιώργος Μελιόπουλος : «Αναδεικνύουμε τα ζητήματα που αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και τις σύγχρονες ανάγκες του»

Γιώργος Μελιόπουλος : «Αναδεικνύουμε τα ζητήματα που αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και τις σύγχρονες ανάγκες του»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας, Γιώργος Μελιόπουλος, την Παρασκευή 8/10.

Στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στη δράση των φασιστών στη Θεσ/νίκη και αλλού «υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής, που τροφοδοτούνται μέσα από το σύστημα και μέσα από την άθλια θεωρία των δύο άκρων, μία προσπάθεια που ξεκινά από την Ε.Ε, την  κυβέρνηση, μέσα από τα αστικά κόμματα, μία θεωρία που δίνει φτερά στις ναζιστικές αυτές ομάδες». Επίσης χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, των εργαζομένων της e-food καθώς και την κλιμάκωση του αγώνα των εκπαιδευτικών, τον αγώνα των συνταξιούχων κ.α.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του δήμου από τον Κ. Βοργιαζίδη, σημείωσε: « Είναι οι δύο παρατάξεις με δήμαρχο τον Κ. Βοργιαζίδη. Είναι συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης του δήμου με τον Κ. Βοργιαζίδη και φυσικά συνέχεια της ακόμη παλιότερης διοίκησης με συνέπεια να κινούνται στην ίδια ρότα, που θέλει μία Τοπική Διοίκηση ως μακρύ χέρι του αστικού κράτους….Κόβει η κυβέρνηση, ράβει η τοπική διοίκηση.».

Σε σχέση με τη συνεργασία των δύο παρατάξεων τόνισε: «Η συνεργασία είναι ένα φυσικό επακόλουθο και στη θέση της κας Μπατσαρά θα μπορούσαν να είναι όλες οι άλλες παρατάξεις και όλες μαζί ή η κάθε μία ξεχωριστά με την παράταξη του κ. Βοργιαζίδη πλην της ΛΑΣ. Οι διαφορές τους περιορίζονται στα ελάχιστα και σε κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση. Φαίνεται και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ, που σε σημαντικά ζητήματα συναινούν και συν-ψηφίζουν. Και με τον εκλογικό νόμο που βοήθησε σε μία τέτοια κατάσταση, είναι μία φυσιολογική εξέλιξη…. Εμείς προσπαθούμε να θέσουμε εμπόδια σ’αυτήν την πολιτική, την πολιτική που τσακίζει σε επίπεδο δήμων τους δημότες.».

Σε σχέση με τις παρεμβάσεις της ΛΑΣ στο Δ.Σ σημείωσε: «Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε πράξη αυτό που λέμε και προεκλογικά, ότι με τις όποιες δυνατότητες μας μέσα και έξω από το Δ.Σ  και μαζί πολλές φορές με τους εργαζόμενους του δήμου μας στους διάφορους κλάδους θέτουμε και αναδεικνύουμε ζητήματα, να προωθήσουμε λύσεις που αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της περιοχής.  Αναδεικνύουμε τα ζητήματα που αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και τις σύγχρονες ανάγκες του. Πρόσφατα για παράδειγμα είχαμε συνάντηση με το δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο, θέτοντας ζητήματα που αφορούν τα σχολεία και την πανδημία. Να έχουν τα σχολεία που αρμόζουν στην εποχή μας. Να έχουν οι δημότες τις κοινωνικές υπηρεσίες που πρέπει. Να έχουν οι εργαζόμενοι του δήμου μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι αυτές τις ελαστικές σχέσεις που εφαρμόζονται σήμερα. Αναδεικνύουμε τέτοια ζητήματα και στην κατεύθυνση να πάρει αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση του δήμου- που δεν το κάνει- γιατί υπερασπίζεται μία πολιτική αντίθεη με τα συμφέροντα των πολλών και επίσης να απαιτηθούν λύσεις από τη κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τους δημότες. Από τις λακκούβες στους δρόμους μέχρι π.χ την πρωτοβάθμια υγεία, τη παιδεία, την άθληση . Δυστυχώς όμως όλη αυτή τη περίοδο δε παίρνονται μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση. Και μάλιστα η διοίκηση του δήμου έχει επιλέξει ως βολικούς αντίπαλους και εκεί απαντά στα Δ.Σ τις άλλες παρατάξεις. Γιατί εκεί είναι «ευκολάκια», ζητήματα διαχείρισης . Για παράδειγμα βάλαμε το ζήτημα της απελευθέρωσης της ενέργειας  και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή των δημοτών. Είναι ένα θέμα που κύρια άπτεται των αποφάσεων της Ε.Ε και της κυβέρνησης με την συνευθύνη της διοίκησης του δήμου με τον δρόμο που άνοιξε με τις ανεμογεννήτριες. .Βάλαμε το ζήτημα αφενός να απαιτήσει να μην προχωρήσει η απελευθέρωση αυτή, να υπάρχει φθηνό ρεύμα για το λαό, να προχωρήσει σε μειώσεις των δημοτικών τελών για να προκύψει μία ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα του δήμου μας. Όχι μόνο δεν το έπραξαν αλλά ούτε καν όμως μας απάντησαν.»

Για το ζήτημα της εγκατάστασης και νέων ανεμογεννητριών στο Βέρμιο αλλά και στα Πιέρια τόνισε: «Δεν τίθεται το ζήτημα εάν είμαστε υπέρ ή κατά των ανεμογεννητριών. Σ’ένα κοινωνικό πλαίσιο όπου ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής είναι ο λαός η χρησιμοποίηση των ΑΠΕ θα είναι προς το συμφέρον του. Δεν μιλάμε όμως γι’αυτό. Γέμισαν τα βουνά με ανεμογεννήτριες και οι κάμποι με φωτοβολταϊκά στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς της ενέργειας της μετάβασης στην πράσινη οικονομία. Και τ’ αποτελέσματα  είναι αυτά που βιώνουμε σήμερα και που θα δούμε με περισσότερη ένταση τον επόμενο χειμώνα. Προχωρούν με τα χίλια στην εγκατάσταση και άλλων ανεμογεννητριών  και ο δήμος αντί να συμπαρασταθεί στο πλευρό του λαού που έχουν γκρεμιστεί όλα τα σαθρά επιχειρήματα, εγκατάσταση που έχει και σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και έχουν αναδειχτεί. Αντί να βάλει εμπόδια, συναινεί.»

Σε σχέση με την πανδημία και τη στάση της δημοτικής αρχής τόνισε: «Ως ΛΑΣ ζητήσαμε πολλές φορές ζητήσαμε να γίνει συνεδρίαση με μόνο αυτό το θέμα. Αυτό δεν έχει γίνει πράξη ποτέ. Έχουμε βάλει ζητήματα-απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας- π.χ αραίωση τμημάτων , πρόσληψη επιπλέον δασκάλων , νέες αίθουσες , επιπλέον καθαρίστριες.  Σ’αυτά έχει καθοριστικό ρόλο ο δήμος, όμως δεν έγινε. Συνεχίζουμε με τις ίδιες τάξεις προ κορονοϊου, με τις σχεδόν ίδιες καθαρίστριες, με τον ίδιο αριθμό δασκάλων. Και σ’αυτό το κομμάτι η διοίκηση του δήμου ακολουθεί μία πεπατημένη διαχείρισης που έρχεται γάντι  με την πολιτική της κυβέρνησης»

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των ανεξάρτητων πλέον συμβούλων, καθώς και του είδους της αντιπολίτευσης που ασκείται από τις άλλες παρατάξεις, υπογράμμισε: «  Καταρρίφτηκε αυτό που προεκλογικά έλεγαν για δήθεν ανεξάρτητους και αυτοδιοικητικούς. Το κύριο ήταν να κρύψου τι πολιτική θα εφαρμόσει στη διοίκηση του δήμου. Στην ουσία μία είναι η διαχωριστή γραμμή. Αυτή που υπερασπίζεται τη κυρίαρχη πολιτική που ξεκινά από την Ε.Ε και τις αστικές κυβερνήσεις και περνά και μέσα στη διοίκηση του δήμου. Και από τη άλλη η ΛΑΣ που στέκεται απέναντι, προσπαθεί να διεκδικήσει λύσεις προς όφελος του λαού. Αυτή τη στιγμή είμαστε η μειοψηφία μέσα στο Δ.Σ γιατπί τα αιτήματα που βάζουμε αφορούν-ικανοποιούν την πλειοψηφία του λαού και των δημοτών. Τι στήριζαν όλοι οι ανεξάρτητοι την προηγούμενη περίοδο, τι στηρίζουν τώρα...Οι διαχωριστικές τους γραμμές είναι τόσες   ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι είναι κάτι διαφορετικό. Η πολιτική που στηρίζουν είναι ίδια. Διαφοροποιούνται μόνο στα επιμέρους».

Και κατέληξε: «Εντείνονται οι αγώνες σε διάφορους κλάδους γι’αυτό δεν είναι τυχαίο όσοι βρίσκονται δίπλα και πίσω στα κατακάθια τα φασιστικά-ναζιστικά, τους δίνουν χώρο ακόμη και μέσα στα σχολεία…Και πραγματικά οι αγώνες αυτοί για καλύτερες μέρες είναι αυτές που θα τους στείλουν όλους αυτούς στη άκρη και πραγματικά θα φέρουν μία καλύτερη μέρα στη ζωή μας».        


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής