breaking news Νέο

Έτσι θα πάμε στις εκλογές; - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Έτσι θα πάμε στις εκλογές; - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Ο πρόεδρος  σ` ένα εχθρικό μιντιακό περιβάλλον να προσπαθεί να «γεμίσει την καρδάρα» και άλλοι προτού περάσουν 24 ώρες να προσπαθούν να την αδειάσουν! Δεν είναι «αυτογκόλ» όπως έσπευσαν ορισμένοι να χαρακτηρίσουν το άρθρο του Κούλογλου στο σάιτ του, ούτε τυχαία η εσπευσμένη υιοθέτηση του Τσακαλώτου που το προχώρησε πιο πέρα στιγματίζοντας σαν Σταλινικό όποιος διαφωνεί μαζί του!! «Τα εμά- εμά και τα εσά – εμά ..»,ή στην απλή ή συμφωνείς μαζί μας ή  αν επισημαίνεις κάποιες επικίνδυνες απόψεις μας  που δίνουν χείρα βοηθείας στον αντίπαλο είσαι «δογματικός». Και  δεν άργησε να «τριτώσει» το κακό ¨δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την «ξινίλα» της η πρώην βουλευτής από την τοποθέτηση του υπεύθυνου, για την γυναικοκτονία της Ρόδου -όσο «άστοχη» και να ήταν-  και την «ξέρασε» στα σόσιαλ  μίντια!!Μία απορία στροβιλίζει και από άλλες ουκ ολίγες περιπτώσεις: είστε ανώτερα στελέχη του κόμματος και προφανώς συμμετέχετε σε όργανα, γιατί δεν βάζετε τις ανησυχίες σας, τις διαφωνίες σας  σε αυτά ώστε συντεταγμένα και εποικοδομητικά  να δοθούν οι λύσεις και οι απαντήσεις και να δώσετε θετικό σήμα στην κοινωνία; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν βάζετε «αυτογκόλ», αλλά πυροβολείται την «καρδιά» του κόμματος που είναι η ενότητα, η στοίχιση όλων για την υλοποίηση των στόχων; Και μετά απορούμε γιατί με την πιο άθλια, ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ!!Όταν τα βιολιά δεν βαράνε τον ίδιο σκοπό τι μουσική βγαίνει; Έτσι και τώρα με τόσες «αυτοχειρίες» τι αποτελέσματα  περιμένετε;

Eίστε έμπειρα και έξυπνα στελέχη .δεν αξιολογήσατε το μέγεθος της ζημιάς που θα επιφέρατε σε μία κρίσιμη πορεία που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρίμωξε στα «σχοινιά» την κυβέρνηση, που βγήκε στην κοινωνία με ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα; Δεν υποψιαστήκατε ότι θα ρίχνατε νερό στον «επικοινωνιακό μύλο» της κυβέρνησης; Δεν είστε αφελείς!!

Ας έχουμε υπ` όψιν ότι το σύστημα συνειδητοποίησε την αποτυχία του στην επιλογή του να εμπιστευθεί στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού τις επιδιώξεις του. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο λίγος , ανίκανος και συνάμα γκαφατζής θα προέκυπτε. Μέχρι και τα «ορφανά» του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού-Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, κάποιους «κηπουρούς» του ΓΑΠ ,προσπάθησαν να «μπολιάσουν» με τα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και άλλα «λουλούδια» της ακροδεξιάς για να μπορέσει να κυβερνήσει, αλλά «το παιδί δεν τόχει»!!Πως τους ξέφυγαν τα «μαργαριτάρια» που εκτόξευε στο παρελθόν! Ξέχασαν που γελούσαν και τα «έδρανα» της Βουλής που είπε το αμίμητο που ήταν 6 μηνών εξόριστος στο Παρίσι ή που συνάντησε τον εξωγήινο στον Υμμητό και του είπε….! Με τόσες γκάφες τι περιμένατε να σας βγει  Αινστάιν;; Και βέβαια το σύστημα αναπροσαρμόζει την τακτική του και  θα προσπαθήσει να βρει διέξοδο. Δεν τους ενδιαφέρει πια θα είναι η τύχη όσων μέχρι τώρα τους υπηρετούσαν πιστά. Τους ενδιαφέρει μόνο πως θα εφαρμοστούν τα σχέδια τους. Το 2011 όταν κινδύνευε το σύστημα από τις αντιδράσεις του λαού από την σκληρή λιτότητα που τους επιβλήθηκε, είχε σαν εφεδρεία τη λύση Παπαδήμου. Σήμερα κάποια εφεδρεία προσπαθεί να εξυφάνει! Μήπως «ορέγεται»  λύση «αριστερού» Παπαδήμου;

Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  να ακυρώσει αυτά τα σχέδια που απεργάζονται οι βαρόνοι του συστήματος που το μόνο που τους ενδιαφέρει  να μην μπουν σε κίνδυνο τα προνόμια τους και να μην  ανοίξει ο δρόμος  σε μια προοδευτική κυβέρνηση προς όφελος των πολλών. Πως όμως μ` αυτή την «Βαβυλωνία» απόψεων , συμπεριφορών, αυτοχειρίας μπορείς να ακυρώσεις; Όταν  προβεβλημένα στελέχη  δεν περιφρουρούν  την ενότητα του κόμματος και με το «παραμικρό» δημοσιοποιούν την διαφοροποίηση τους για τρέχοντα ζητήματα ακόμα και για  ήσσονος σημασίας , πώς να συσπειρωθεί η βάση και να επαναποκτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη  τους.

Υπάρχει μια αντίληψη  ότι το συνέδριο θα λύσει όλα τα ζητήματα. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί!!Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι την έναρξη ώστε να μην γίνει «αρένα» συγκρούσεων, «λιστομαχιών» κλπ!! Η ενότητα του κόμματος εξασφαλίζεται προτού φτάσουμε στο συνέδριο .Ούτε αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα περνώντας το κατώφλι θα «μεταμορφώνονται» σε «πειθαρχειμένα» άτομα. Δεν είναι δυνατόν να  «αφήσουν έξω» τις όποιες φιλοδοξίες τους, τις συμπεριφορές τους και να παρουσιαστούν στο συνέδριο σαν «αθώες περιστερές»!!Και έχει μεγάλη σημασία με τι ΚΟΜΜΑ  θα  πάμε και με τι ΚΟΜΜΑ θα βγούμε! Είναι βασικό να γίνει ανάλυση, μελέτη, επεξεργασία, στις σύγχρονες συνθήκες τι κόμμα χρειάζεται η αριστερά όχι μόνο για ακτιβισμό αλλά να μπορέσει να κυβερνήσει στις δύσκολες και πολύπλοκες συνθήκες. Ένα καίριο ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τον προσυνεδριακό διάλογο.

Μέχρι τότε πρόεδρε προσπάθησε μόνος  σου με περιοδείες ανά την επικράτεια ή με κάθε άλλο τρόπο να ενεργοποιήσεις την κοινωνία να την πείσεις να συμμετάσχει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μην περιμένεις να το κάνουν οι οργανώσεις. Πιστεύω και συ να διαπίστωσες την ανυπαρξία τους και την παντελή έλλειψη συμμετοχής στους μαζικούς φορείς. Μάχη «χαρακωμάτων» δίνει ο παλιός κομματικός μηχανισμός να διατηρήσει τα προνόμια του με το καινούργιο που πάει να χτιστεί, με το άνοιγμα στην κοινωνία και την ευρύτερη συμμετοχή της. Το «παλιό» δύσκολα να καταθέσει τα όπλα και φοβάμαι στο συνέδριο θα προσπαθήσει να τα χρησιμοποιήσει. Φοβάμαι όπως στην πρόσφατη  εκλογή οργάνων με «μανούβρες» εξασφάλισαν τις πλειοψηφίες έτσι και στις εκλογές για αντιπροσώπους θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν πάλι την πλειοψηφία. Είναι «μπετοναρισμένος» ο μηχανισμός τους!!

 Ξεκίνησε την οργάνωση του κόμματος από τώρα. Να ενισχυθεί η επικοινωνιακή ομάδα ώστε να αντιμετωπίσει αυτήν την απομόνωση από τα ενημερωτικά μέσα. Μην  μείνουμε μόνο στις διαπιστώσεις ότι τα πετσωμένα Μ.Μ.Ε  μας έχουν «στην απ` έξω». Να πλαισιωθείς από νέα στελέχη που δεν κουβαλάν «βαρίδια», να βγουν μπροστά να εκλαϊκεύσουν το πρόγραμμα και να περάσουν στην κοινωνία το φρέσκο, το καινούργιο και θα πάρει στις πλάτες του την ευθύνη για το πέρασμα στην επόμενη μέρα. Είναι απαραίτητο, πρώτιστο να δημιουργηθεί η νέα ηγετική ομάδα. Να γνωρίσει ο κόσμος με ποια άτομα θα κυβερνήσεις.

Πρόεδρε άμεσα πρέπει να προχωρήσεις. Να θυμίσω την ρήση του Λένιν, σε μια κρίσιμη καμπή της επανάστασης όταν αναμετρώνταν  με τον χρόνο «…..χθες ήταν νωρίς , αύριο θα είναι αργά…».

Γιώργος Κακαφίκας, Βέροια-Ημαθία


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής