breaking news Νέο

«Οι Περιπέτειες του Οδυσσέα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Οι Περιπέτειες του Οδυσσέα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Οι Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, μετά την εκδοτική επιτυχία του «Τρωικού Πολέμου» (2005), προχώρησαν και στην έκδοση του δεύτερου Ομηρικού Έπους, της «Οδύσσειας», με μυθιστορηματική μορφή και με τίτλο «Οι Περιπέτειες του Οδυσσέα» (2007), επίσης από τους ίδιους Συγγραφείς, τον Γιώργο Σκιάδη και τον Αριστείδη Κεσόπουλο.

Οι δύο Συγγραφείς, με σεβασμό και συνέπεια στο κλασικό κείμενο, αποδίδουν ελεύθερα, στην νεοελληνική, το Ομηρικό Έπος που ανάθρεψε, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, αμέτρητες γενιές αναγνωστών.

Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και νέους, αλλά και σε ώριμους αναγνώστες, που καλούνται να ζήσουν μέσα από την συναρπαστική πλοκή της διήγησης, τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Σε αυτό το ποιητικό μυθιστόρημα που συναρπάζει και συγκλονίζει, ο αναγνώστης παρακολουθεί την φαντασία να εναλλάσσεται με το συναίσθημα, την ευρηματικότητα με την σύνεση, την υπομονή με το θάρρος, την γαλήνη με την τρικυμία, το μίσος με την αγάπη, την ευσέβεια με την παρακοή, το φανταστικό με το πραγματικό. Και πίσω απ’ όλα αυτά να προβάλλουν πρότυπα ανθρώπινων τύπων, που ενσαρκώνουν αιώνιες αρετές.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής