breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Το νέο έτος ξεκίνησε με τη συγκλονιστικότερη είδηση της μεταπολίτευσης.

Μετά από 34 χρόνια, μια κυβέρνηση «κατόρθωσε» να καθαρίσει πανεπιστημιακή περιουσία του ΑΠΘ από αντιεξουσιαστές και να την αποδώσει στη σχολή θετικών επιστημών.

Και αντί οι κομματικές νεολαίες να χειροκροτήσουν το ότι αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και ένας χώρος θα αποδοθεί για χρήση στους φοιτητές, με τη δημιουργία βιβλιοθήκης, οι μικροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ την αποδοκίμασαν, γιατί, λένε, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

Δεν έχει σωτηρία η χώρα τελικά. Ας μην αναρωτιέται λοιπόν ο Αλέκ6ης, γιατί δεν ανεβαίνει η δημοσκοπική libido του κόμματός του.

Το θέμα φυσικά είναι ότι αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση της κοινής γνώμης υπάρχει.

Κανείς μας δεν έμαθε για το πώς έφυγε,,,νύχτα ο Χριστοφοράκος της Siemens στη Γερμανία και γιατί η χώρα μας δεν φρόντισε να τον «επιστρέψει» πίσω.

Κανείς μας δεν έμαθε ποτέ γιατί ο Παπακωνσταντίνου (όχι ο Βασίλης, ο υπουργό του ΓΑΠ) έβγαλε από το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ τους συγγενείς του, δεν πήγε ποτέ φυλακή για κακούργημα, αλλά αντίθετα απαλλάχθηκε από το ειδικό δικαστήριο, λόγω...παραγραφής του αδικήματός του.

Ναι, ξέρετε, με το γνωστό νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κανείς μας δεν ξέρει ποιοι ενεπλάκησαν πραγματικά στο σκάνδαλο της Novartis. Και καλά για τους πολιτικούς. Αυτοί έχουν το ακαταδίωκτο, λόγω...παραγραφής. Άλλωστε ο μόνος που κατέστρεψε με μίζες τη χώρα, ήταν ο Άκης, ο θεός να τον συγχωρέσει.

Τον Τσουκάτο γιατί δεν τον έβαλαν φυλακή; Γιατί παραγράφηκε το αδίκημά του.

Μάλιστα.

Κανείς δεν θα μας πει τι έγινε τον καιρό της έκδοσης τηλεοπτικών αδειών.

Είναι αλήθεια αυτά που κατήγγειλε ο Καλογρίτσας για τον Παπά;

Είναι αλήθεια οι καταγγελίες για το «Ρασπούτιν»;

Γιατί υπάρχει η βουλευτική ασυλία και γιατί οι βουλευτές και οι υπουργοί δεν δικάζονται από τους φυσικούς τους δικαστές, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο;

Εδώ κοτζάμ Σαρκοζί φυλακίστηκε, έστω με περιοριστικούς όρους, στο σπίτι του, για το σκάνδαλο της δωροδοκίας του κόμματός του προεκλογικά.

Η απάντηση είναι μία.

Γιατί οι Έλληνες δεν σκέφτονται πλέον, δεν διαβάζουν εφημερίδες, περιοδικά και κυρίως βιβλία. Όχι Άρλεκιν και φτηνοφυλλάδες φυσικά.

Γιατί το βράδυ χώνονται στα παπλώματα, για να παρακολουθήσουν το Survinor ή τη Φάρμα, για να δουν τις ερωτοτροπίες της Αγγελικής με το νέο της φίλο.

Γιατί όλη τη μέρα ξημεροβραδιάζονται στο facebook, έχοντας καταστεί ειδικοί επιδημιολόγοι, προφητολόγοι και δεν συμμαζεύεται.

Έως να επιστρέψουμε στην εποχή του πολίτη, από αυτή του ιδιώτη, με την αρχαιοελληνική σημασία της έννοιας, των πολιτών που δεν συμμετείχαν στα κοινά και εξοστρακίζονταν για αυτό, ας μην περιμένουμε να επιστρέψουμε σε έναν πολιτικό βηματισμό, που θα τραβήξει τα γκέμια της Ελλάδας μπροστά.

Δυναμικό, γεμάτο ήθος, οράματα και προτάσεις, υπάρχει. Αρκεί να το αφήσουμε να δημιουργήσει. Και να επιστρέψει στη χώρα μας.


Τσίπρας
Χριστοφοράκος
Λαγκάρντ-Παπακωνσταντίνου
Τσοχατζόπουλος
Τσουκάτος
Καλογρίτσας-Παππάς
Σαρκοζί

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής