breaking news Νέο

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Βέροιας : Προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία του ευρύτερου Δήμου Βέροιας

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Βέροιας : Προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία του ευρύτερου Δήμου Βέροιας

Αντιπροσωπεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βέροιας και ο Πρόεδρος Γιώργος Μπιλέκας συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με την αντιδήμαρχο παιδείας κ. Τζήμα, στη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με το Διευθυντή κ. Πυρινό και στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας με τη σύμβουλο κ. Καρατζιούλα. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η από κοινού  προσπάθεια  εξεύρεσης λύσεων για τη βελτίωση των συνθηκών  εκπαίδευσης στα σχολεία του ευρύτερου Δήμου Βέροιας, των αναγκαίων  κτιριακών παρεμβάσεων, της στελέχωσης θέσεων εκπαιδευτικών  και της ασφαλούς  μετακίνησης των μαθητών. Για το τελευταίο ζήτημα των μετακινήσεων αποφασίστηκε η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων εντός Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ειδικά για τη διαχείριση της πανδημίας στις σχολικές μονάδες συζητήθηκαν ζητήματα αποτελεσματικής συνεργασίας των  Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Αντιπεριφέρειας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ως φορέα υπεύθυνου για την ιχνηλάτηση επαφών. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα σύστασης κλιμακίου του ΕΟΔΥ αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, ώστε να διασφαλίζεται ο γρήγορος έλεγχος των μαθητών χωρίς καθυστερήσεις αναμονής διενέργειας εργαστηριακών ελέγχων  και μετακινήσεων, στα πλαίσια εφαρμογής του πρωτοκόλλου κατά την διαπίστωση κρουσμάτων.

Γνωστοποιήθηκε στους φορείς η τοποθέτηση στη Σχολική Επιτροπή Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καλτσίδου Σοφίας, στη  Δευτεροβάθμια της Γραμματικοπούλου Πετρούλας και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  του Μπιλέκα Γεωργίου.

Η Ένωση Γονέων δήλωσε στους φορείς ότι είναι κοντά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους γονείς για ασφαλή Δημόσια Εκπαίδευση, ειδικά σε μία χρονιά που οι μαθητές  δοκιμάζονται  από τις επιπτώσεις της πανδημίας και θα συνεχίσει τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής