breaking news Νέο

Φιέστες εν μέσω πανδημίας και φτώχειας… - Του Αλέκου Χατζηκώστα

Φιέστες εν μέσω πανδημίας και φτώχειας… - Του Αλέκου Χατζηκώστα

Την γνωστή τακτική του «άρτος και θεάματα» εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου αποπροσανατολίσει το λαό από τις τεράστιες-εγκληματικές της ευθύνες τόσο αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, όσο και της φτώχεια-ακρίβειας που καλπάζει.

Έτσι έστησε και πρόβαλε τη φιέστα με αφορμή την άφιξη των πρώτω έξι μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» στην Τανάγρα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αρχική σύμβαση προβλέπει για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών «Rafale», εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα. Ωστόσο συνολικά η χώρα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών. 

Το συνολικό κόστος υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ και θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού προκειμένου η αστική τάξη της χώρας να «παίξει» στα παιχνίδια των ανταγωνισμών και της μοιρασιάς της πίτας στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο λαός καλείται να επωμιστεί το υπέρογκο κόστος των πολεμικών αεροσκαφών που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της χώρας μας και προφανώς όχι στη εξυπηρέτηση των πραγματικών αμυντικών της αναγκών. Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει χρόνια τώρα με τις λεγόμενες «αμυντικές δαπάνες» λόγω των όποιων έχουμε ως χώρα σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις του ΝΑΤΟ…

Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς μηχανισμούς, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο "τιμόνι" της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής