breaking news Νέο

Ν. Καρανικόλας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : «320.000 ευρώ το τέλος υγειονομικής ταφής στο δήμο»

  • Ν. Καρανικόλας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : «320.000 ευρώ το τέλος υγειονομικής ταφής στο δήμο»
  • Ν. Καρανικόλας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : «320.000 ευρώ το τέλος υγειονομικής ταφής στο δήμο»

Στα...«κάγκελα» έχουν βγει οι δήμοι της χώρας, με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει υγειονομικό τέλος ταφής στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν έχουν πιάσει τους στόχους της ανακύκλωσης, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας.

«Η κυβέρνηση μας φόρτωσε το υγειονομικό τέλος ταφής, που στη Νάουσα αγγίζει τα 320.000, τη στιγμή που δεν έγιναν «πράσινα» σημεία, ενώ δεν έχουν δώσει καμία σημασία τις προτάσεις μας ,που κάναμε εδώ και δύο χρόνια στο «Αντώνης Τρίτσης».  Δεν είναι δικό μας σφάλμα λοιπόν», είπε ο δήμαρχος. Προφανώς εναρμονισμένη στη λογική του «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», θα λέγαμε για την κυβέρνηση, που επιβάλλει τέλη, χωρίς η ίδια να είναι συνεπής στις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις.

 

-Βαρβαρέσος : Η τελευταία εναπομείνασα βιομηχανία της Νάουσας. Ψήφισμα στήριξης εργαζομένων και εταιρείας από το δημοτικό συμβούλιο

 

Διαμορφώθηκε, σε θετικό βαθμό, το ψήφισμα της ΛΑ.Σ για τους εργαζόμενους της Βαρβαρέσος. Θετική η τοποθέτηση του Νίκου Κουτσογιάννη, που τόνισε ότι η εταιρεία αγωνίζεται, αλλά δυστυχώς δεν έχει την κατάλληλη στήριξη από την κυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δημάρχου. «Η Βαρβαρέσος είναι η  τελευταία μεγάλη εταιρεία στη Νάουσα. Πρέπει να βρεθεί λύση χρηματοδότησης της εταιρείας, ώστε να παραμείνει ανοικτή. Πέραν της στήριξης των εργαζομένων, ζητάμε τη στήριξη και της Βαρβαρέσος», τόνισε ο κ. Καρανικόλας. Ευχές, σύντομα ο κ. Γεωργιάδης να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε, όταν επισκέφθηκε τη βιομηχανία μας και να πιέσει τις τράπεζες, να βοηθήσουν τη βιομηχανία και όχι το αντίθετο, όπως πράττουν σήμερα. Η διοίκηση της εταιρείας, πάνω από μισό αιώνα στηρίζει την τοπική οικονομία, αφού πέραν των εργαζομένων, δουλεύουν πάμπολλες παράλληλες επιχειρήσεις της περιοχής μας.

 

-Ανεξάρτητος από τον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ ο Σταύρος Φουντούλης

 

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη με την παράταξη του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Σταύρος Φουντούλης. Την επιστολή διάβασε στο σώμα ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 31ης Ιανουαρίου. Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης αναφέρει τα εξής :

«Η μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά έχει αποδείξει πως από την πρώτη μέρα της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, σεβόμενος απόλυτα το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών του 2019, άσκησα τα καθήκοντά μου από την θέση της αντιπολίτευσης, με ουσιαστικό τρόπο και ευσυνειδησία, αφήνοντας πίσω εγωισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Πιστεύω αδιαπραγμάτευτα πως τα Δημοτικά Συμβούλια θα έπρεπε να αποτελούν μια δυναμική ένωση εκπροσώπων των δημοτών που θα δίνουν ρεαλιστικές για το Δήμο λύσεις σε όλα τα ζητήματα, παίρνοντας δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αγνοώντας οποιοδήποτε πολιτικό για αυτούς κόστος αλλά και αφήνοντας προσωπικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και όποιες μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες, μακρυά από το κάδρο της συναίνεσης και της συνεργασίας.

Άλλωστε η συνεργασία είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις του τόπου, χρησιμοποιώντας τες συνετά για την επίλυση των προβλημάτων του και απομακρύνοντας διαπαντός το πέπλο του διχασμού και της διχόνοιας που εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία σκεπάζει τον ουρανό του Δήμου Νάουσας.

Και αυτό γιατί κάποιοι εξακολουθούν να εφαρμόζουν το δόγμα “όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας”, κάτι το οποίο αποτελεί κακό σύμβουλο για αυτούς, αδυνατώντας να κατανοήσουν πως λειτουργεί μια αστική δημοκρατία δυτικού τύπου. Με βάση τα παραπάνω, τα οποία για μένα αποτελούν βασικές αρχές και αξίες, δηλώνω πως δεν ταυτίζομαι πλέον με την τακτική και τον τρόπο προσέγγισης που υιοθετεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινός Τόπος» με την οποία εκλέχτηκα, θέλοντας παράλληλα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της παράταξης για την μέχρι σήμερα κοινή μας πορεία ,με τα οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και έτσι επιθυμώ να συνεχιστεί. Απευθυνόμενος, με απόλυτο σεβασμό, προς τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσω με την ίδια διάθεση και τον ίδιο ζήλο να τιμώ την ψήφο τους και ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, έχοντας πάντοτε ως βασική προτεραιότητα την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Νάουσας και των δημοτών του. Είναι μία απόφαση συνειδητή, αμετάκλητη και χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα.

 

-Εκοιμήθη η γερόντισσα της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Νάουσας, Μεθοδία μοναχή

 

Δυσάρεστη είδηση το άγγελμα της κοίμησης της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Νάουσας, Μεθοδίας Μοναχής. Η μακαριστή γερόντισσα έδωσε μια πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά δυστυχώς κατέληξε. Εδώ και 28 χρόνια υπήρξε η μοναχή, που αναστήλωσε το Μοναστήρι του Προδρόμου, προσφέροντας σημαντικότατο υλικό και πνευματικό έργο. Καλό της παράδεισο.

 

-Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα σχολεία, παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις

 

Στα...παράπονα που δέχτηκε από ορισμένους γονείς για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων την περίοδο του έντονου παγετού, αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία, παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Δεν εμπλεκόμαστε σε ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία, που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας»,

τόνισε. Σε αντίθετη κατεύθυνση η τοποθέτηση του Νίκου Κουτσογιάννη, που υποστήριξε ότι τα μαθήματα έπρεπε να διακοπούν αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μειωμένο χρόνο λειτουργίας των καλοριφέρ με ανοικτά τα παράθυρα, η αναφορά του Λάκη Λακηνάνου. «Πρέπει να δίνουμε λύσεις, για να εξυπηρετούμε τους πολίτες με πράξεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία μας.

Ένα ζήτημα  που υπήρξε λύθηκε σε δυο ώρες. Δεν είναι σωστό να κλείνουμε τα σχολεία με δυο βαθμούς. Που θα αφήσουν οι εργαζόμενες μητέρες τα παιδιά τους; Πρέπει να διαφυλάξουμε την ισότητα της δημόσιας εκπαίδευσης από την Αθήνα μέχρι τη Νάουσα», απάντησε ο δήμαρχος.

 

-Ένας αρχαιολογικός...σκουπιδότοπος!

 

Στην άσχημη κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων των Ανθεμίων(Ρουντίνες Κοπανού), η αναφορά της Ίλιας Ιωσηφίδου. Η κα. Ιωσηφίδου παρέθεσε στους συμβούλους, μέσω της διαδικασίας της τηλεδιάσκεψης, φωτογραφίες με πεταμένα σκουπίδια, κάνοντας λόγο για...αρχαιολογικό σκουπιδότοπο.

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σε συνεργασία με τον εκάστοτε δήμαρχο, καθάρισε άπειρες φορές το χώρο. Στείλαμε έγγραφα στον εισαγγελέα. Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται, παρά την ενημέρωση που είχαμε προς τον πρόεδρο του Κοπανού. Υπάρχουν 4-5 άτομα που πετούν σκουπίδια και δεν μπορεί κανείς να τους εντοπίσει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ, Αλέκος Χατζηιωαννίδης, αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

«Οι αρχαιολογικοί χώροι στον Κοπανό καθαρίστηκαν πριν 4 βδομάδες. Δυστυχώς ορισμένοι συνεχίζουν να πετούν. 'Έχουμε κάνει αναφορές και στην αστυνομία και στον εισαγγελέα», απάντησε ο κ. Καρανικόλας.

 

-Κυνοκομείο Νάουσας : Τέλος Φεβρουαρίου οι μελέτες, ακολουθεί το κατασκευαστικό έργο

 

 Θετικά τα νέα, δια χειλέων δημάρχου, για το κυνοκομείο Νάουσας, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλιο πάνω από 400.000 ευρώ. «Στο τέλος Φεβρουαρίου τελειώνουν οι μελέτες και ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου», είπε ο κ. Καρανικόλας.

 

-Το καλοκαίρι το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων στο δήμο Νάουσας

 

Για το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων στο δήμο Νάουσας, η αναφορά του δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα. «Το έργο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, πρώτα από την πόλη, ακολουθούν οι κοινότητες και έπεται η αγροτική οδοποιία.

Αντιμετωπίζουμε όντως «βομβαρδισμένο τοπίο». Θα χρειάζονταν πάνω από 10 εκ. ευρώ, για να ασφαλτοστρώσουμε όλο το οδικό μας δίκτυο», είπε ο κ. Καρανικόλας.

 

-Περαστικά στον πρόεδρο

 

Πολλές οι ευχές που δέχθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, Γιώργος Βασιλείου, που επέστρεψε υγιής στα καθήκοντά του, μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που είχε. «Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους σας και υγεία σε όλο τον κόσμ», αντευχήθηκε ο κ.Βασιλείου, ο οποίος ήταν πολύ καλός στην τήρηση των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα η πρώτη συνεδρίαση να διαρκέσει μόλις 2 ώρες και ένα τέταρτο. Και από εμάς περαστικά και «σιδερένιος», πρόεδρε.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


σκουπίδια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής