breaking news Νέο

Σε κατάληψη 1ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Βέροιας

  • Σε κατάληψη 1ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Βέροιας
  • Σε κατάληψη 1ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Βέροιας
  • Σε κατάληψη 1ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Βέροιας
  • Σε κατάληψη 1ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Βέροιας

Σε κατάληψη τελεί από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας και από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου το ΕΠΑΛ Βέροιας. Οι μαθητές έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση, παραθέτοντας τα αιτήματά τους. Η επιστολή αναφέρει :

 

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στα μαθητικά συμβούλια των σχολείων σε όλη την πόλη. Σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ! ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Παίρνονται συνεχώς αποφάσεις ενάντιά μας, παίζουν με την υγεία, τη μόρφωση και το μέλλον μας.

Πολλά εξαρτώνται από τις απαντήσεις που θα δώσουμε.

Θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας ή θα αφήσουμε την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να κάνει ότι θέλει και να καθορίζει τις ζωές μας;

Η διαχείριση της πανδημίας είναι ‘’εγκληματική’’!  Τα σχολεία έκλεισαν με 5000 κρούσματα και ανοίξαμε με τους ίδιους όρους, όταν έχουμε 50.000 κρούσματα! 

Θα βρίζουμε απλά τις επιλογές που κάνουν ή θα τους κάνουμε δύσκολη τη ζωή;

Είμαστε αυτοί που πέρσι και φέτος κατεβήκαμε στους δρόμους και δεν μας σταμάτησαν ούτε η τρομοκρατία, ούτε οι εκβιασμοί (μία με το webex, μια με τις αποβολές!)

Είμαστε αυτοί που έχουμε καταφέρει να: ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Για το άνοιγμα των σχολείων, απαιτούμε:

  1. Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.
  2. Δωρεάν και συχνά rapid test στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους.
  3. Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές! Να μην πληρώνει κανείς από την τσέπη του!
  4. Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).
  5. Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ινχηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.
  6. Κατάλληλο εξοπλισμό των εργαστηρίων ειδικοτήτων, με σύγχρονο υλικό!

 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην βάλει περισσότερα δρομολόγια στα λεωφορεία και να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Αυτοί αποφάσισαν να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά και εμείς να περιμένουμε ατελείωτες ώρες για ένα δωρεάν τεστ.

Ένα ερώτημα απασχολεί τους μαθητές κάθε τάξης “ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΥΛΗ”, “ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;” Μόνο το Υπουργείο που έχει την ευθύνη δεν αναρωτιέται!
 

 

Σαν μαθητές βροντοφωνάζουμε πως θέλουμε ένα σχολείο, που να μην μας αγχώνει, να μην μας καταπιέζει, να μην μας τσακίζει κάθε όνειρο. Που να μην παθαίνουμε κρίσεις πανικού όταν είναι να δώσουμε εξετάσεις, να μην δίνουν οι γονείς μας 1.2 δις το χρόνο για φροντιστήρια, όπως έγινε πέρυσι. Είναι παράλογο να πάμε σε ένα σχολείο που απλά μας βάζει εμπόδια συνεχώς.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ & 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή και ώρα 20:00, θα υπάρξει συνάντηση μαθητών και δεκαπενταμελών στα Πευκάκια της Ελιάς για να εξεταστεί η πορεία των καταλήψεων και η μορφή των κινητοποιήσεων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής