breaking news Νέο

Έως 18 Φεβρουαρίου υποψηφιότητες φορέων για δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022

Έως 18 Φεβρουαρίου υποψηφιότητες φορέων για δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022

Προθεσμία έως 18 Φεβρουαρίου 2022 έχουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς για την κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας που αφορά στο έργο υποστήριξης παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το Έτος 2022.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, το σκεπτικό της κυβέρνησης «να κάνει πράξη την κυβερνητική βούληση για τη μεταφορά των εφαρμογών των Δημοσίων Φορέων, στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud)», με συνέπεια να έχει προχωρήσει η συνεργασία του Οργανισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΓΓΠΣΔΔ για την μετάβαση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2022 στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud).

Στο πλαίσιο αυτό Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει δημόσια και προσκαλεί: νομικά πρόσωπα, (εφεξής αναφερόμενοι ως Φορείς Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών, εν συντομία «ΦΥΠΥ»), που έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να πιστοποιηθούν, στο πλαίσιο υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το Έτος 2022 στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud).

 

Αντικείμενο του έργου πιστοποιημένων Φορέων Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών

Οι Φορείς Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών (ΦΥΠΥ) που θα πιστοποιηθούν αναλαμβάνουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

Παρέχουν (σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Παραρτήματος Ι) κατάλληλο λογισμικό υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το Έτος 2022 και το εγκαθιστά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΓΓΠΣΔΔ (για να αντιμετωπιστούν πιθανά θέματα διαλειτουργικότητας) στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud), προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό οι δικαιούχοι, είτε απευθείας, είτε μέσω των πιστοποιημένων ΚΥΔ. Τα δικαιώματα χρήσης του εν λόγω λογισμικού παρέχονται αποκλειστικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιεί το λογισμικό για κάθε μη εμπορική χρήση κρίνει απαραίτητο και ο πιστοποιημένος ΦΥΠΥ μπορεί μόνο να εξυπηρετεί μέσω αυτού τα ΚΥΔ που θα τοεπιλέξουν, υπογράφοντας για αυτό τον λόγο με τα ΚΥΔ συμβάσεις με ίδιους όρους (όλοι οι πιστοποιημένοι ΦΥΠΥ θα συμβληθούν με τα ΚΥΔ με ίδιους όρους εξαιρουμένου του τιμολογίου). Για την on-lineυποβολή το λογισμικό διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους (με όριο υποβολής δέκα αιτήσεις ανά υπολογιστή για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οικογενειακές εκμεταλλεύσεις).

Παρέχουν εκπαίδευση στο λογισμικό υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το Έτος 2022 στα συμβαλλόμενα πιστοποιημένα ΚΥΔ. Αναλαμβάνει επίσης την τεχνική υποστήριξη των χρηστών των εν λόγω ΚΥΔ με δόκιμα μέσα επιλογής του ΦΥΠΥ (παραδειγματικά αναφέρονται πλατφόρμα ερωτοαπαντήσεων, τηλεφωνικό κέντρο, SMS, emails, κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κοκ).

Κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων διαχειρίζονται αναφορές λαθών σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων που διενεργούνται από το λογισμικό αποσφαλμάτωσης και αποστέλλονται, τόσο στα συμβαλλόμενα πιστοποιημένα ΚΥΔ, όσο και στους γεωργούς που έχουν υποβάλλει διαδικτυακά την αίτηση τους (on-line υποβολή) μέσω κάποιου πιστοποιημένου ΦΥΠΥ που θα ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ (τα πιστοποιημένα ΦΥΠΥ θα αναλάβουν τη  Πιστοποίηση Φορέων Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών στο πλαίσιο υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το Έτος 2022 διαχείριση των online υποβολών) χωρίς κόστος.

Επικουρούν τόσο τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και την ΓΓΠΣΔΔ σε τεχνολογικά θέματα, όπωςπαραδειγματικά αναφέρονται τα σχετικά με την διαχείριση του κυβερνητικού νέφους, την ασφάλεια των υποδομών, τον συγχρονισμό των δεδομένων με το IDC του ΟΠΕΚΕΠΕ, την επικοινωνία με τρίτα μέρη, την διαλειτουργία μεταξύ πιστοποιημένων λογισμικών, κοκ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής