breaking news Νέο

Άρχισαν τα πρώτα μπλόκα από τους αγρότες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία

Άρχισαν τα πρώτα μπλόκα από τους αγρότες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία

Τις μηχανές τους ζεσταίνουν οι αγρότες για δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν μπλόκα σε διάφορα σημεία, διαμηνύοντας ότι τις επόμενες ημέρες οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, αφού απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις.

Στο Αργος Ορεστικό τα τρακτέρ με αναμμένες τις μηχανές τους παραμένουν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για  το υψηλό κοστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις λόγω των φυσικών καταστροφών τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Οι αγρότες αντιδρούν και στη νέα ΚΑΠ καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει μέριμνα για τη πρωτογενή παραγωγή.

Σε μπλόκο με τρακτέρ κατέβηκε και  ο αγροτικός σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας», στη διασταύρωση της Νάουσας. Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για άμεσες αποζημιώσεις κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής