breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το επιχειρησιακό σωματείο του Βαρβαρέσου

  • Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το επιχειρησιακό σωματείο του Βαρβαρέσου
  • Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το επιχειρησιακό σωματείο του Βαρβαρέσου

Μαζικά και μαχητικά εκφράστηκε η αλληλεγγύη του εργαζόμενου λαού της περιοχής, στον πολύμηνο και δύσκολο αγώνα των κλωστοϋφαντουργών της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στη Νάουσα, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, τις απειλές και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, με τη στήριξη των μηχανισμών του κράτους.

Στο πανημαθιώτικο συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το επιχειρησιακό σωματείο του Βαρβαρέσου, στο πλευρό των απεργών κλωστοϋφαντουργών, βρέθηκε μαζικά ο λαός της περιοχής και αντιπρόσωποι από δεκάδες εργατικά σωματεία του νομού Ημαθίας, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών.

Οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου χθες συνέχισαν τον αγώνα τους με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι, ενώ σήμερα Παρασκευή, προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Βέροιας όπου έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί η νέα αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία σε βάρος του Σωματείου. Την Κυριακή 13/2, μέσα από νέα Γενική Συνέλευση, θα αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.

Μέσα από τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία αλλά και από την μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με μια φωνή, διαμήνυσαν «νόμος είναι τα κέρδη του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και απαίτησαν εδώ και τώρα ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των απεργών εργατών. Έδειξαν ότι η δύναμη της αλληλεγγύης είναι τροφοδότρα του αγώνα και της ενότητας των εργαζομένων, κόντρα στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής