breaking news Νέο

Κώστας Τοπαλίδης : «Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα επανεκκινήσουμε τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες μας και θα μπορέσουμε να σταθούμε πάλι στα πόδια μας»

Κώστας Τοπαλίδης : «Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα επανεκκινήσουμε τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες μας και θα μπορέσουμε να σταθούμε πάλι στα πόδια μας»

Ζωντανή- στο στούντιο- συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 έδωσε ο Κώστας Τοπαλίδης, πρόεδρος του ΜΑΣ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» της Βέροιας, την Τρίτη 15/2.

Ξεκινώντας, αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση πρόσφατα εκλογών (στις οποίες για μία ακόμη φορά εξελέγη πρόεδρος), σημειώνοντας ότι «είχαμε μία παράταση από την πολιτεία μέχρι 31/12 λόγω πανδημίας και τις πραγματοποιήσαμε τελικά λίγες μέρες πριν».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία του Συλλόγου, αλλά και ευρύτερα όλων των συλλόγων τόνισε,: «Η πανδημία μας έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Έχουν σταματήσει οι δραστηριότητες του συλλόγου. Πιστεύω όμως ότι το επόμενο διάστημα θα επανεκκινήσουμε τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες μας και θα μπορέσουμε να σταθούμε πάλι στα πόδια μας».

Σε σχέση με τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και σύλλογοι της περιοχής μας υπογράμμισε : «Πολλοί σύλλογοι, που είχαν π.χ ενοίκιο, έχουν γονατίσει οικονομικά. Εδώ είναι η ευθύνη της πολιτείας, που θα έπρεπε να δώσει κάποια κίνητρα, κάποια οικονομική ενίσχυση σε όλους τους συλλόγους γιατί πραγματικά γονάτισαν. Εμείς έχουμε την καλή σχέση με το Δήμο, όπου συνεργαζόμαστε με το ΚΑΠΗ Καλλιθέας και είμαστε φιλοξενούμενοι στο χώρο αυτό εδώ και χρόνια».

Σε σχέση με τις δραστηριότητες που ανέπτυξαν κατά τη περίοδο των δύο τελευταίων χρόνων σημείωσε : «Υπήρχε κάποια κινητικότητα, όπως με το μάθημα ποντιακής διαλέκτου με τον Άρη Ορφανίδη, που συνεχίστηκε για αρκετό διάστημα μέσα στην πανδημία, το μάθημα του νταουλιού με το Βαγγέλη Δολδούρη. Συμμετείχαμε ακόμη σε κάποιες δραστηριότητες π.χ αιμοδοσία».

Για το επόμενο διάστημα τόνισε ότι «στο μυαλό μας έχουμε όλες τις δραστηριότητες που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις π.χ με τη γιορτή της μητέρας, της γυναίκας, την αιμοδοσία, το δρόμο ορεινού τρεξίματος που κάνουμε στην Παναγία Σουμελά για τη Γενοκτονία, δράσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ θα κάνουμε και κάποιες δράσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Απαντώντας στην ερώτηση για τα πάγια αιτήματα του Συλλόγου για τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν, τόνισε : «Εμείς πιέζουμε τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στην πολιτεία για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου μας στόχου, που είναι το Πολιτιστικό Κέντρο, που θέλουμε να γίνει στην Καλλιθέα, γιατί επί δημαρχίας Ανδρέα Βλαζάκη μας είχε παραχωρηθεί ένας χώρος- αποκλειστικά απαλλοτριωμένο και τακτοποιημένο για το σκοπό αυτό- για το οποίο είχαμε βγάλει κάποια χρήματα μέσω περιφέρειας, που όμως η τότε δημοτική αρχή δεν τ’ αξιοποίησε όπως έπρεπε και παραμείναμε στο ίδιο πλάνο. Τώρα με κάποιες συνεργασίες με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Α. Τσαχουρίδη (που είναι και Καλλιθιώτης) τα προβλήματα θα λυθούν και θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μία καινούρια διαδικασία, για να γίνει το Πολιτιστικό Κέντρο. Το άλλο θέμα είναι ο χώρος των εκδηλώσεων στο ανοικτό θεατράκι της Αγίας Παρασκευής. Διαμορφώθηκε ο χώρος με ευθύνη του αντιδημάρχου, ενώ ο στόχος μας είναι να γίνουν δύο τουαλέτες, όπως μας υποσχέθηκε η δημοτική αρχή ότι θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι οι φιλοξενούμενοι εκεί να εξυπηρετούνται και να μην ψάχνουμε».

Και κατέληξε, λέγοντας : «Να υπάρχει μία καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή - με τον αντιδήμαρχο βέβαια υπάρχει- και φυσικά ο κόσμος να συμμετέχει ενεργά και με προτάσεις, ακόμη και για ζητήματα της συνοικίας».     


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής