breaking news Νέο

Λ. Τσαβδαρίδης : «Με σεβασμό στους 6,5 εκατ. ασφαλισμένους, η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή»

Λ. Τσαβδαρίδης : «Με σεβασμό στους 6,5 εκατ. ασφαλισμένους, η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή»

Για ένα Νομοσχέδιο που φέρνει τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή και βελτιώνει εντυπωσιακά την καθημερινότητα πάνω από 6,5 εκατ. ασφαλισμένων στη χώρα μας έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το Βήμα της Βουλής.

Στην ομιλία του επί της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Σώματος, ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ήδη αναμόρφωσε με μεταρρυθμίσεις «εξπρές» τον Φορέα, προκειμένου να βάλει σε τάξη το οργανωτικό και διοικητικό χάος του ΕΦΚΑ καθώς και το χάλι των άνω του 1 εκατομμυρίου ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσαβδαρίδης έκανε λόγο για την απλοποίηση της απονομής των συντάξεων με τον Ν. 4798/2021, για τη σύσταση ειδικής ομάδας για τις διαδοχικές συντάξεις, όπου  συγκεντρώνονται και εκδίδονται επί τόπου όλες οι δύσκολες σχετικές συνταξιοδοτικές υποθέσεις, για τον εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών με τελευταίας τεχνολογίας λογισμικά, για την ψηφιακή πλέον παρακολούθηση των εκκρεμών συντάξεων σε όλη την Ελλάδα, ανά Περιφέρεια, Διεύθυνση και εισηγητή, για την εισαγωγή των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής των συντάξεων καθώς και για τη θέσπιση του μέτρου της προκαταβολής εθνικής σύνταξης για όσους περιμένουν για μήνες ή και χρόνια για τη σύνταξη τους.

«Και τα αποτελέσματα όλων αυτών των παρεμβάσεων που πετύχαμε χάρη και στη συνδρομή των εξαιρετικά ικανών υπαλλήλων και στελεχών του Φορέα είναι ήδη εντυπωσιακά» υπογράμμισε ο κ. Τσαβδαρίδης. Καθώς:

·       Μόνο το 2021 πετύχαμε αύξηση ρεκόρ 83% σε σχέση με το 2019 στην απονομή των συντάξεων, με 225.000 απονομές έναντι μόνο 123.000 απονομών όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση.

·       Μόνο το 2021 εκκαθαρίστηκαν περισσότερες από 57.000 υποθέσεις κύριων συντάξεων του τέως ΟΓΑ, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ σε όλη την ιστορία του ΕΦΚΑ.

·       Οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις έχουν περιοριστεί στις 83.000 από 133.000 που ήταν έναν χρόνο πριν

·       Ενώ με τον νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης του πολίτη 1555 που θέσαμε σε λειτουργία πριν από ένα εξάμηνο, διεκπεραιώσαμε ήδη πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις για θέματα του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, με άνω του 80% όσων επικοινώνησαν, να δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ κατανοεί πλήρως ότι στα πολλά βήματα που έχουν γίνει πρέπει να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα προκειμένου να εκτοξευθεί η ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Να γιατί με το παρόν νομοσχέδιο ανάμεσα σε άλλα σημαντικά:

·       Θεσπίζουμε κίνητρα που θα επιβραβεύουν με την μορφή bonus τους πιο αποτελεσματικούς υπαλλήλους

·       Επιταχύνουμε τις διαδικασίες προμηθειών

·       Ανοίγουμε τον δρόμο για την εκμετάλλευση του 20% της ακίνητης περιουσίας του Φορέα, που σήμερα ρημάζει αναξιοποίητη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ημαθιώτης Βουλευτής επισήμανε ότι κοινωνική πολιτική δεν είναι τα ιδεοληπτικά τσιτάτα, ούτε το «ναι σε όλους» στη θεωρία που μετατρέπεται σε «όχι σε όλα» στην πράξη για να ασκούν κάποιοι επαναστατική γυμναστική σε βάρος του πολίτη.

Υπογράμμισε δε ότι «Σοβαρή κοινωνική πολιτική είναι η ποιοτική και ταχεία παροχή υπηρεσιών στους πολίτες που θα πρέπει να αποδεικνύεται κάθε μέρα στην πράξη. Αυτό ακριβώς πράττει η Κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις δεσμεύσεις της για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και για ουσιαστική ανταπόδοση των φόρων και των εισφορών τους προς το κράτος που με κόπο και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης καταβάλλουν.»

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής