breaking news Νέο

Super League 2 : Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση η ΒΕΡΟΙΑ

Super League 2 : Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση η ΒΕΡΟΙΑ

Διανύσαμε τα 2/3 και κάτι παραπάνω της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της SL2, υπολείπονται δέκα αγωνιστικές για να ακολουθήσουν οι αγώνες μπαράζ για το μοναδικό απευθείας εισιτήριο της ανόδου των ομάδων που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα των δύο ομίλων (η ΒΕΡΟΙΑ έχει να δώσει εννέα παιχνίδια, αφού δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό του δευτέρου γύρου) και όλες οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των ειδικών (προπονητών, ποδοσφαιριστών, παραγόντων κ.α.), όσον αφορά την πληρότητα των ρόστερ, τις δυνατότητες και τον εφικτό στόχο των ομάδων, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Η ΒΕΡΟΙΑ διαθέτει το πιο πλήρες και ποιοτικό ρόστερ, το καλύτερο σύνολο της κατηγορίας και είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας: Την Super League 1.

Όλοι εκτός από έναν που ανακάλυψε αυτό που δεν μπορούν να διακρίνουν όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά και χωρίς γυαλιά που παραμορφώνουν την πραγματική εικόνα, το πρωτάθλημα της SL2.

Την εύνοια της διαιτησίας και το παρασκήνιο, πίσω από την πρωτιά που διατηρεί, από το ξεκίνημα σχεδόν του πρωταθλήματος!!

Αφήστε τον όμως να επαναλαμβάνεται και να εκτίθεται. Εξάλλου το έχουμε ξαναγράψει πόσοι τον ακούνε και κυρίως ποιοί πλέον παίρνουν σοβαρά όσα κατά καιρούς λέει και καταγγέλει;

Μικρή η παρένθεση και επιστροφή στο κυρίως θέμα. Προχθές Τετάρτη η ΒΕΡΟΙΑ έδωσε το μοναδικό παιχνίδι που είχε σε εκκρεμότητα και πέρασε δίχως βαθμολογικές απώλειες από μια δύσκολη έδρα με αντίπαλο μια ομάδα που καίγεται για τους βαθμούς, αφού παίζει για την επιβίωσή της στην κατηγορία.

Απομένουν εννέα ακόμη αγώνες, συν το παιχνίδι μπαράζ, με τον πρωταθλητή του Νοτίου Ομίλου, που θα ακολουθήσει. Τα πέντε, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται δύο με τους κατά τεκμήριο πιο δυνατούς αντιπάλους, την Αναγέννηση Καρδίτσας και την Ξάνθη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, στο οποίο, να σημειωθεί, φέτος έχει έντεκα νίκες και μια ισοπαλία, στα δώδεκα παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα και τέσσερα μακρυά από αυτό, με αντιπάλους που θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε βατούς (Πανσερραϊκό, Καλαμαριά, Πιερικό και Θεσπρωτό), αν και κατά την προσωπική μας άποψη στον φετινό Βόρειο Όμιλο της SL2 δεν υπάρχουν βατά παιχνίδια.

Όλα έχουν τον δικό τους βαθμό επικινδυνότητας και η έκπληξη αν εσύ δεν είσαι συγκεντρωμένος και απόλυτα «ψιλιασμένος», μπορεί να έρθει και από την πιο αδύναμη ομάδα. Και τα παραδείγματα είναι πολλά.

Αν η ΒΕΡΟΙΑ καταφέρει και διατηρήσει την διαφορά ασφαλείας που έχει αυτή τη στιγμή στα παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει με την Αναγέννηση Καρδίτσας και την Ξάνθη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, θεωρούμε ότι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο της μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Όμως ας μείνουμε στο σήμερα. Η ΒΕΡΟΙΑ αύριο Σάββατο δίνει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Ένας αντίπαλος, όπως και ο ΠΑΟΚ Β', που έχει άγνοια κινδύνου, αφού ανεξάρτητα από την βαθμολογική τους θέση και τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν τα επόμενα δύο χρόνια (τρία συνολικά) θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της SL2. Το παιχνίδι λοιπόν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην πετάξουν στα σκουπίδια τους έξι βαθμούς, που οι ποδοσφαιριστές μάτωσαν να πάρουν στην Φιλιππούπολη και την Νεάπολη του Βόλου τις προηγούμενες τρεις ημέρες.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής