breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ : Όλο και πιο κοντά στον στόχο

  • ΒΕΡΟΙΑ : Όλο και πιο κοντά στον στόχο
  • ΒΕΡΟΙΑ : Όλο και πιο κοντά στον στόχο
  • ΒΕΡΟΙΑ : Όλο και πιο κοντά στον στόχο

Η ΒΕΡΟΙΑ πέρασε και το εμπόδιο της Β' ομάδας του Ολυμπιακού και από το περασμένο Σάββατο το απόγευμα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο φετινό της στόχο: Την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Βορείου Ομίλου.

Το παιχνίδι με την Β' ομάδα του Ολυμπιακού, όπως αναμένονταν, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν για τη ΒΕΡΟΙΑ, που ναι μεν ξεκίνησε καλύτερα από τον αντίπαλό της, σκόραρε με τον «συνήθη ύποπτο» Γιάννη Πασά στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι, δεν κατάφερε όμως στο πρώτο ημίχρονο που έλεγχε τον ρυθμό, να αξιοποιήσει κάποια από τις δύο - τρεις ευκαριίες που δημιούργησε, πετυχαίνοντας και ένα δεύτερο τέρμα, που θα έδιωχνε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές της και όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο αντίπαλος αντέδρασε στην επανάληψη και με δεδομένη την κόπωση που έχουν δημιουργήσει σε ολόκληρη την ομάδα τα συνεχόμενα παιχνίδια (7 αγώνες μέσα σε 21 ημέρες που έδωσε η ΒΕΡΟΙΑ. Ανά τρεις ημέρες μέσο όρο και ένα παιχνίδι) σκόρπισε ανησυχία στην κερκίδα.

Τελικά η ΒΕΡΟΙΑ πήρε, έστω και με αγχώδης τρόπο, το παιχνίδι με την αξιόλογη Β' ομάδα του Ολυμπιακού, κράτησε την διαφορά των 8 βαθμών που την χωρίζουν από την δεύτερη Λάρισα, που νίκησε στο Θεσσαλικό ντέρμπι την Αναγέννηση Καρδίτσας με γκολ στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου και μείωσε κατά ένα βαθμό την διαδρομή για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (μένουν άλλα οκτώ).

Το παιχνίδι με την Β' ομάδα του Ολυμπιακού, είχε δύναμη, είχε ρυθμό, είχε ένταση σε κάποια σημεία του και πολλές αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή των φιλοξενουμένων, του πάγκου και των ποδοσφαιριστών, παρότι τα σφυρίγματά του από το ξεκίνημα του αγώνα είχαν κόκκινο χρώμα.

Το παιχνίδι, όπως ήδη αναφέραμε είχε ρυθμό, δεν είχε όμως πολλές φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων.

Η ΒΕΡΟΙΑ σε ένα ακόμη παιχνίδι κατάφερε να αξιοποιήσει την πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε και να προηγηθεί στο σκορ. Στο 15' συγκεριμένα, ο Μουχάλης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης έκανε την πισινή κεφαλιά με τον Πασά να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και από κοντά με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ.

Στο 26' η ΒΕΡΟΙΑ είχε την ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά της όταν ο Μπούργος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Πασά και πάλι να κάνει το απευθείας πλασέ, δίχως όμως να βρίσκει στόχο.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 33' η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Προηγήθηκε λάθος των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ στο κέντρο του γηπέδου, με τον Ολυμπιακό να φεύγει στην αντεπίθεση με τρεις ποδοσφαιριστές έναντι δύο της ΒΕΡΟΙΑΣ. Ο Σουρλής που δέχεται την τελική πάσα βγαίνει απέναντι από τον Βελλίδη, ο οποίος όμως είχε ήδη "διαβάσει" την φάση και με έγκαιρη έξοδο πέφτει στα πόδια του επιθετικού των ερυθρόλευκων και μπλοκάρει την μπάλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι απαντούν με δική τους ευκαρία για γκολ, όμως ο Γιακουμάκης, για λίγο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα με προβολή στο βάθος της εστίας του Τζολάκη ύστερα από συρτή παράλληλη σέντρα του Πασά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο μπροστά στις εστίες των δύο αντιπάλων.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και με έναν ορεξάτο Νταμπό που είχε αντικαταστήσει τον Ντόη κράτησαν τον έλεγχο σε ολόκληρο το 45λεπτο, δημιουργώντας δύο - τρεις επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην εστία του Βελλίδη, όπως στο 49' με τον Σουρλή  το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο, στο 52' με την κεφαλιά του Νταμπό, που επίσης έφυγε άουτ και στο 81' με το σουτ του Λιάτσου που μπλόκαρε στην γωνία της εστίας του ο τερματοφύλακας της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Ευκαιρίες βέβαια να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να καθαρίσει το αποτέλεσμα είχε και η ΒΕΡΟΙΑ.

Στο 53' ο Πασάς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο Τζολάκης, ενώ στο 87' το φάουλ του Μούργου από το ημικύκλιο της περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ο κ. Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας που διαιτήτευσε το παιχνίδι είχε μια ερυθρόλευκη προδιάθεση, δίχως όμως να εκτεθεί με τα σφυρίγματά του. Σωστές οι υποδείξεις των δύο βοηθών του Σταϊκου και Τζουβάρα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Δημόπουλος (70’ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Οικονόμου, Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (67’ Κάτσε), Φοφανά (60’ Κουατέγκ), Πασάς (76’ Καπνίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β (Αριελ Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Κινκουέ, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Νίκολιτς, Μαρίνος (68’ Λιάτσος), Βοίλης, Ντόη (46’ Νταμπό), Κωστή (86' Μπα), Σουρλής.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ - Ολυμπιακός Β'   1-0

Καβάλα - Νίκη Βόλου          0-2

Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Βόλου        1-1

Ξάνθη - ΠΑΟΚ Β'       3-0

Πιερικός - Τρίκαλα     3-0

Αναγ. Καρδίτσας - Λάρισα 2-3

Καλαμαριά - Απόλλων Λ.   1-1

Ηρακλής - Πανσερραϊκός   1-1

Ρεπό: Αριδαία

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ.    Β.

1

ΒΕΡΟΙΑ

24

58

2

Λάρισα

23

50

3

Αναγ. Καρδίτσας

23

44

4

Ξάνθη

23

39

5

Νίκη Βόλου

24

38

6

ΠΟΤ Ηρακλής

24

34

7

Π.Α.Ο.Κ. Β'

23

32

8

Αλμωπός Αριδ.

23

31

9

Ολυμπιακός Β'

23

29

10

Θεσπρωτός

23

25

11

Απόλλων Πόντου

23

23

12

Απόλλων Λάρισας

23

23

13

Πιερικός

22

22

14

Πανσερραϊκός

23

21

15

Τρίκαλα

24

20

16

Ολυμπιακός Βολου

22

20

17

Καβάλα

22

16

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής