breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Σοβαρότατες προτάσεις - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Σοβαρότατες προτάσεις - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Κατόπιν των τελευταίων προτάσεων που ακούστηκαν στη Βουλή από πρώην Πρόεδρο της, όλοι μας νομίζω πως είμαστε περισσότερο σοβαροί και νουνεχείς. Έπηξε το μυαλό μας, είναι κατά τι πυχτότερο από το κουρκούτι.

Ειπώθηκαν οι εξής σοφές και λογικές απόψεις. Είπε ο κύριος πρόεδρος πως θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να γίνουν εκλογές για να εκλεγεί μία σοβαρή αριστερή, προοδευτική Κυβέρνηση με στόχους υπέρ του Ελληνικού λαού. Τώρα, αν ωφεληθεί και κανάς άλλος γειτονικός λαός δεν ξέρω, ας μην είμαστε μοναχοφάηδες. Εδώ θα πρέπει να οριοθετήσουμε την έννοια της προόδου, για να μην την ξαναμπλέξουμε με όρους καπιταλιστικών συστημάτων. Μέχρις εδώ και μη παρέκει. Η πρόοδος καθορίζεται με τον αριθμό των βιομηχανιών που θα κλείσουν και την ταχύτητα που θα κλείσουν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μη ρύπανση του περιβάλλοντος, την εξάλειψη των βλαβερών σωματιδίων από την ατμόσφαιρα και την επιτάχυνση εξόδου από τη χώρα των διπλωματούχων Ιατρών και Μηχανικών. Οι προοδευτικές δυνάμεις θα κινηθούν με αποφασιστικότητα και δημοκρατικότητα για την κατεδάφιση των ήδη κλειστών επιχειρήσεων και την απομάκρυνση των μπαζών. Ουδεμία σκέψη για την επαναλειτουργία των εργοστασίων. Ουδεμία. Η μόνη σκέψη μας θα είναι η φρούρηση των λειψάνων ερειπίων από πιθανές σκοτεινές καπιταλιστικές κινήσεις υπέρ της γελοίας ελεύθερης οικονομίας. Παράλληλα, όσους μπορέσουμε, θα τους χώσουμε στο ευαγές δημόσιο προς δόξαν των ιδεών όλων εκείνων που ενεπνεύσθησαν τους μεγάλους μισθούς και τις μεγάλες άδειες του καλοκαιριού, της ανοίξεως και του χειμώνα. Θα μείνει ενεργή μόνον η περίοδος του Φθινοπώρου.

Τοις πάσι είναι γνωστό πως και μόνον η λέξη αριστερά σημαίνει κατακόρυφη αύξηση μισθών, ημερομισθίων και ωρομισθίων. Ας ρίξουμε μια ματιά στους μισθούς των Βαλκανικών χωρών επί αριστεράς και θα διαπιστώσουμε το ύψος και την επάρκειά τους. Είχαν τα πάντα εκτός της μικρής έλλειψης τροφίμων, αυτοκινήτων, επίπλων, φαρμάκων και ηλεκτρικού ρεύματος. Όλα τα άλλα, από σαμάρια μέχρι καπίστρια και φρέσκα φύλλα μουριάς υπήρχαν και στο ύπαιθρο και στο προεδρικό μέγαρο. Ήταν τόσος ο πλούτος, που φοβήθηκαν ότι θα διαφθείρουν και τους γύρω τους γειτονικούς καπιταλιστικούς λαούς με άγνωστα τα πιθανά αποτελέσματα της διαφθοράς στις καπιταλιστικές κοινωνίες. Τότε οι σοφές μόνιμα πακτωμένες κυβερνήσεις απαγόρευσαν την έξοδο των υποπολιτών τους από τη χώρα, για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις και αυξηθούν οι κατασχέσεις στα καπιταλιστικά κράτη. Έτσι, αποφύγαμε την κατρακύλα και τον πολιτικό όλεθρο. Μάθαμε όμως την τέχνη του αυξάνεσθε των εισοδημάτων με τη μέθοδο «όλα για το λαό, κάτω η πλουτοκρατία».

Ακόμα παραμένουμε με το στόμα ανοιχτό, όταν αναλογιζόμαστε τις απολαβές των Ρώσων και των Βουλγάρων εργατών και μάλιστα σε χαλύβδινα νομίσματα, όπως το Λέβα και το Ρούβλι.

Προχωρήστε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, εμείς σας ακολουθούμε πιστά. Πάρτε μας τα διαβατήρια και ακυρώστε από το μυαλό μας τις έννοιες της κάλπης και των ψηφοδελτίων. Μια φορά ακόμα μέχρι τη δική σας εκλογή και μετά σιωπή. Όλα καλά και σοσιαλιστικά καθηγιασμένα. Μεγάλο μυαλό ο Πρόεδρος, αν κρίνω από το μέγεθος του κρανίου του. Δικαίως μπορεί μάλιστα να ανακηρυχθεί και πρόεδρος των βαρελοφρόνων.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής