breaking news Νέο

Ν. Καρανικόλας στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : "«Πνίγει» τον Δήμο η αύξηση του ενεργειακού κόστους"

  • Ν. Καρανικόλας στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας :
  • Ν. Καρανικόλας στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας :

Την προθυμία του δήμου Νάουσας προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να φιλοξενηθούν Ουκρανοί πρόσφυγες στο χώρο της πρώην σχολής αστυφυλάκων, εξέφρασε στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Δευτέρας, 21ης Μαρτίου, ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας. «Το υπουργείο μας είπε ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος μέχρι στιγμής, αλλά αν υπάρξει, θα το δει», είπε.

 

Ο κ. Καρανικόλας έκανε λόγο για απίστευτη ποσότητα χιονοπτώσεων που έπεσε αυτό το διάστημα, με το μηχανισμό του δήμου να ανταπεξέρχεται. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε έντονα σημάδια παγετού στις καλλιέργειές μας», δίνοντας μια ακόμη δύσκολη διάσταση στη φετινή, αντίξοη πραγματικότητα.

 

Ακολούθησε η αναφορά στη μεγάλη προσέλευση νεαρόκοσμου στα 3-5 Πηγάδια την Κυριακή 20η Μαρτίου. «Πολλοί  ήταν οι νεαροί, που μας επισκέφτηκαν για πρώτη φορά. Η πόλη βούλιαξε την Κυριακή, δεν υπήρχαν καρέκλες να φάνε.  Έχω ραντεβού με διαχειριστές χιονοδρομικού, ώστε να διοργανωθούν καλύτερα, είτε με e-tickets ή ανάβαση μέσω λεωφορείων, ώστε σε επόμενο πάρτι να μην υπάρξει αντίστοιχη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Φανταστείτε όμως να μην παίρναμε και φέτος απόφαση για εκμίσθωση του χιονοδρομικού. Θα ήταν σαν να χιόνιζε και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα», τόνισε ο κ. Καρανικόλας.

 

Επίσης σημαντική και η αναφορά του στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, την προηγούμενη βδομάδα, με το κυριότερο πρόβλημα των δήμων της χώρας να είναι η υπέρογκη αύξηση του ενεργειακού κόστους. «Έχουμε ανάγκη από 4 ΚΑΠ, η κυβέρνηση μας έδωσε μία. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Παπαστεργίου) είπε στον κ. Πέτσα ότι με αυτά τα χρήματα βγάζουμε τον...Απρίλιο! Θα είναι πολύ σκληρή περίοδος για τους δήμους. Μας λείπουν 800.000, για να κλείσουμε το ενεργειακό κόστος του δήμου. Έχουμε σημαντικότατες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα  «Τρίτσης». Εμείς πήραμε 6,7 εκ. ευρώ για τη ΔΕΥΑΝ, άλλοι δήμοι δεν πήραν τίποτα. Έχουμε πολλά προγράμματα, που αναμένουμε την ένταξη. Το μεγάλο μας πρόγραμμα, όταν ανοίξει το πρόγραμμα, είναι η ανακύκλωση», κατέληξε, προσθέτοντας και το τέλος ταφής απορριμμάτων, που επιβάλλει η κυβέρνηση στους δήμους. «Σε εμάς αγγίζει τα 350 χιλιάδες ευρώ. Πρότασή μας προς την κυβέρνηση ήταν, όχι τόσα, όχι έτσι, όχι τώρα. Μας είπαν ότι το σίγουρο είναι ότι θα επιβληθεί τώρα. Θα δημιουργηθεί μια τρύπα πάνω από ένα εκ. ευρώ στο δήμο. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν πρόκειται να επιβάλλουμε καμιά αύξηση στα δημοτική τέλη», κατέληξε την, προ ημερησίας τοποθέτησή του, ο Νικόλας Καρανικόλας.

 

-Γ. Τασιώνας : «Υπερδιπλασιάστηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΝ!»

 

Πάντα σύντομος, αλλά ουσιώδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Τασιώνας, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα ύψους 12 εκ. ευρώ  που σχεδιάζει η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Νάουσας, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». «Το τελευταίο έργο που καταθέσαμε, ήταν ύψους 2,8 εκ. ευρώ και αφορά την αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού Νάουσας. Μαζί με την τηλεμετρία σε όλο το δίκτυο ύδρευσης του δήμου, τα «έξυπνα» υδρόμετρα, τη λειτουργία του νέου δικτύου ύδρευσης της πόλης της Νάουσας και μιας δεύτερης μονάδας επεξεργασίας νερού (φίλτρα διήθησης). φτάνουμε στα 12 εκ. ευρώ. Το πρόβλημα είναι στο ενεργειακό κόστος των τιμολογίων της ΔΕΗ, στη λειτουργία μας.

Μιλάμε για υπερδιπλασιασμό του. Πρόθεσή μας να εκμεταλλευτούμε όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να μειώσουμε το κόστος», τοποθετήθηκε ο πρόεδρος.

«Ζητήσαμε την ανάγκη της τοπικότητας στην παραγωγή ενέργειας. Να μας δοθούν τα εργαλεία, ώστε να βάλουμε σε τάξη. «Σκάνε» έργα σε όλη την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των καυσίμων και των υλικών, αφού οι εργολάβοι φοβούνται να πάρουν μέρος», συνέχισε ο δήμαρχος κ. Καρανικόλας.


Τασιώνας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής