breaking news Νέο

Ποίηση και μουσική σε αρμονία!

Ποίηση και μουσική σε αρμονία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που σύμφωνα με το ιστορικό εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας διοργάνωσε μία ξεχωριστή εκδήλωση - αφιέρωμα στην ποίηση, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ντόπιοι καλλιτέχνες ταξίδεψαν μουσικά το κοινό,  που είχε τη χαρά να βρεθεί στη Στέγη το βράδυ της Τρίτης 22 Μαρτίου, με μελοποιημένα κομμάτια των πιο σημαντικών Ελλήνων δημιουργών: Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Θ. Μικρούτσικου, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή, Β, Δημητρίου, Η. Ανδριόπουλου σε ποίηση των Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Ν. Καββαδία, Τ. Λειβαδίτη, Κ. Καρυωτάκη, Μ. Πολυδούρη, Μ. Λουντέμη, που έφεραν την ποίηση «στα χείλη ολονών».

Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν η  ηθοποιός Μάγδα Πένσου (σε απόδοση κειμένων και τραγουδιών), ο τραγουδιστής Αλέξανδρος Σολάκογλου, ο Πέτρος Ρίστας διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας στην κιθάρα, ο Αντώνης Σαρακατσιάνος στο πιάνο, ο Μάντης Σαββίδης στο μπουζούκι και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο ακορντεόν.

Πριν την έναρξη της συναυλίας σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ. Κώστας Ρίζος και δανειζόμενος τον τίτλο της εκδήλωσης «Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ;» ευχήθηκε να γίνει η προσπάθεια από όλους μας να τον αλλάξουμε και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε παραγωγή της ΚΕΠΑ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής