breaking news Νέο

Κοινή εθελοντική δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού

  • Κοινή εθελοντική δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού
  • Κοινή εθελοντική δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού
  • Κοινή εθελοντική δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού
  • Κοινή εθελοντική δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού
  • Κοινή εθελοντική δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού

Σ' ένα αμιγώς ποντιακό χωριό, όπως η Νέα Νικομήδεια, η έννοια του εθελοντισμού δείχνει να είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των κατοίκων της, αφού πέρα από την ύπαρξη του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και την προσφορά του στο κοινωνικό γίγνεσθαι για τέσσερις δεκαετίες και βάλε, υφίσταται και ο πολιτιστικός σύλλογος, η δράση του οποίου αντανακλάται μέσα από μια πολύμορφη δραστηριότητα και προσφορά στα τοπικά δρώμενα, κι όχι μόνο...

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δύο σύλλογοι, όπως αυτοί, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δράσουν από κοινού; Σίγουρα προκύπτει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα!

Υπό αυτή την έννοια, το εγχείρημα των δύο συλλόγων της Ν. Νικομήδειας για κοινή δράση σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινότητα, την αρωγή του Δήμου Βέροιας και την ευγενική χορηγία του φαρμακείου του Διονύση Σταμπουλή και του CAFE VILLAGE, έφερε επιτυχώς σε πέρας την Κυριακή το πρωί και την πρώτη πρωτοβουλία που αναλήφθηκε, η οποία και είχε να κάνει με το βάψιμο των κάγκελων περιμετρικά των κτιρίων στα οποία και στεγάζονται οι εν λόγω σύλλογοι.

Μάλιστα, στο κάλεσμα των δύο συλλόγων για εθελοντική προσφορά σε μια τέτοια προσπάθεια, ανταποκρίθηκαν παιδιά της Ν. Νικομήδειας που φοιτούν στο Γυμνάσιο Μακροχωρίου με επικεφαλής την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κική Τριανταφυλλίδου, σε μια προσπάθεια να γίνουν ενεργοί πολίτες, κάνοντας κτήμα τους τον εθελοντισμό, κάτοικοι του χωριού, ο πρόεδρος της ΤΚ Νικομήδειας Γιώργος Ευτηριάδης, όπως και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης!

«Με την πρωτοβουλία, την οποία αναλάβαμε οι δύο σύλλογοι, αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα (σ.σ. Κυριακή) υπήρξε η αρχή μιας σειράς παρεμβάσεων, στις οποίες σκοπεύουμε να προβούμε μέσα στο επόμενο διάστημα εντός του χωριού μας, θέλοντας έτσι να δώσουμε μια ευπρεπή εικόνα στον τόπο που ζούμε», επεσήμανε στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" η Ράνια Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Νικομήδειας "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας "Η ΑΓΑΠΗ", Ευτυχία Καδόγλου, σημείωσε : «Πάντα τέτοιες συνεργασίες και προσπάθειες αποφέρουν αποτελέσματα, από τα οποία όλοι μας βγαίνουμε ωφελημένοι, σε μια τοπική κοινότητα, όπως η δική μας».

«Θέλουμε και μπορούμε να συμπράττουμε κατ' αυτόν τον τρόπο οι δύο σύλλογοι με τη δημιουργία μιας περιβαλλοντικής ομάδας, που θα παρεμβαίνει και θα φροντίζει κοινόχρηστους χώρους στο χωριό μας, ως δείγμα πολιτισμού, το οποίο θα πρέπει να διέπει όλους μας», τόνισε η Παυλίνα Παπαδοπούλου, γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου.

 

Εκδήλωση για την 19η Μαΐου

Παράλληλα, η ίδια έκανε γνωστό πως με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των 353.000 ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού, ο σύλλογος πρόκειται να παρουσιάσει μια εκδήλωση, στην οποία θα πάρουν μέρος και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου με τους δασκάλους τους, ενώ ακόμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά για τον καπετάν Βαγγέλη Φωτιάδη, ο οποίος διέσωσε 10.000 Ποντίους από βέβαιη σφαγή από τους αφηνιασμένους Τούρκους του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η προτομή του Καπετάν Βαγγέλη Φωτιάδη βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξωτερικά του πολιτιστικού Κέντρου Ν. Νικομήδειας, ενώ ο ίδιος έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του λαβωμένος στη Ν. Νικομήδεια, στην οποία και ενταφιάστηκε.

Ακόμα, το παρών σ' αυτή τη δράση της περιβαλλοντικής ομάδας των δύο συλλόγων έδωσε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης- Περιβάλλοντος-  Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαδόπουλος, στον οποίο και επισημάνθηκαν κάποιες απαραίτητες εργασίες, που θα πρέπει να γίνουν πέριξ του μνημείου που έχει στηθεί για τον Καπετάν Βαγγέλη Φωτιάδη εν όψει της παρουσίασης της εκδήλωσης για την 19η Μαΐου, προσφερόμενος ο ίδιος να βοηθήσει.

 

Ν. Νικομήδεια: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής