breaking news Νέο

Το … «φιάσκο» με το Ζελένσκι -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Το … «φιάσκο» με το Ζελένσκι  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Ντροπή! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την παρουσία -μέσω τηλεδιάσκεψης- του προέδρου της Ουκρανίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Σε μια κακοστημένη παράσταση ξεπλύματος της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, προκειμένου να καθαγιάσουν την ευρωατλαντική προπαγάνδα που εμφανίζει μέχρι και τους ναζί ως «μαχητές της ελευθερίας», εξελίχθηκε η ομιλία του Β. Ζελένσκι.

Οι μάσκες κυριολεκτικά έπεσαν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που συμμετείχαν σε αυτή την κακόγουστη φάρσα, όταν μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο πήρε τον λόγο ένας «ομογενής» ο οποίος «συμμετέχει στην άμυνα» της Μαριούπολης μέσα από το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ, όπως ο ίδιος δήλωσε! Πολύ απλά δηλαδή, αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης η οποία εδώ και χρόνια έχει στηρίξει, έχει ενσωματώσει στις δομές του κράτους, του στρατού και της αστυνομίας ναζιστικές, φασιστικές, εγκληματικές οργανώσεις.

Να τονίσουμε φυσικά ότι εκτός από το «ατόπημα» αυτό υπάρχουν και άλλα:

Έχει απαγορεύσει 11 κόμματα της αντιπολίτευσης. Διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας. Καταπατά δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική.

Μια κυβέρνηση που θεωρεί ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Ουκρανία στελέχη του ΚΚΕ, όπως τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Γιώργο Λαμπρούλη, γιατί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας και στους διωκόμενους εκεί κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Προφανώς και η καταδίκη της Ρωσικής εισβολής δεν μπορεί να «ξεπλυθεί» με την υποδοχή Ζελένσκι, ούτε και με την καθημερινή πολύμορφη εμπλοκή της χώρας μας στον συνεχιζόμενο πόλεμο.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, καθώς και εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής