breaking news Νέο

Αποπομπή του αντιδημάρχου Θ.Κούγκα από το δήμαρχο Αλεξάνδρειας, με σαφείς αναφορές για αντιπολιτευτική στάση!

Αποπομπή του αντιδημάρχου Θ.Κούγκα από το δήμαρχο Αλεξάνδρειας, με σαφείς αναφορές για αντιπολιτευτική στάση!

Την αποπομπή του Θανάση Κούγκα από τη θέση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Κτηματολογίου και Ακίνητης Περιουσίας, αποφάσισε την Πέμπτη 7η Απριλίου ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης. Ο δήμαρχος αποδίδει στον κ. Κούγκα σαφείς αιχμές για έλλειψη συνεργασίας, για αυτόβουλες ενέργειες, για μη ενημέρωση. Τονίζει μάλιστα ότι το κίνητρό του είναι η αυτοπροβολή του, με την παρέμβαση σε θέματα που δεν αφορούν τις δικές του αρμοδιότητες. Σοβαρή επίσης η κατηγορία της συχνής αντιπαράθεσης  εκ μέρους του κ. Κούγκα, με φανερή τη διάθεση αντιπολιτευτικής σκοπιμότητας, παρότι είναι αντιδήμαρχος,

«Διαπιστώνεται σοβαρότατο θέμα παντελούς έλλειψης διάθεσης συνεργασίας με το Δήμαρχο, που αναιρεί την εμπιστοσύνη και την αρχή της επικουρικότητας στα καθήκοντα του Δημάρχου από πλευράς Αντιδημάρχων. Το ύφος της επικοινωνίας με το προσωπικό του Δήμου δεν συνάδει στο ελάχιστο με την ηθική δεοντολογία που εφαρμόζει η δημοτική αρχή στην άσκηση των καθηκόντων της και προκάλεσε ζητήματα δυσλειτουργίας στην υπηρεσία. Επιδεικνύει μια ανάρμοστη, προσβλητική και προκλητική συμπεριφορά και το δηλώνει δημόσια προς το πρόσωπο του Δημάρχου, αμφισβητώντας έμπρακτα το θεσμικό του ρόλο. ,Αν και του ζητήθηκε από το Δήμαρχο να υποβάλει την παραίτησή του δεδομένου ότι έχει καταστεί αδύνατη πλέον η όποια συνεργασία μαζί του, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συχνά φαινόμενα δυσλειτουργίας στο έργο της Δημοτικής Αρχής», αναφέρεται στην απόφαση του κ. Γκυρίνη, ο οποίος και θα αναλάβει τα καθήκοντα του πρώην αντιδημάρχου του, μέχρι νεωτέρας.

Επί της ουσίας; Δεν είναι δυνατόν ένας αντιδήμαρχος να....αντιπολιτεύεται το δήμαρχό του. Πρωτοφανείς καταστάσεις, που μάλλον έχουν να κάνουν με τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όπου φυσικά θα κριθεί ο καθένας, με το δήμαρχο να διαθέτει και αυτός...άσσους στο μανίκι του!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής