breaking news Νέο

Σταύρος Αραχωβίτης : «Τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας δεν ταυτίζονται με τους πολλούς»

  • Σταύρος Αραχωβίτης : «Τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας δεν ταυτίζονται με τους πολλούς»
  • Σταύρος Αραχωβίτης : «Τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας δεν ταυτίζονται με τους πολλούς»
  • Σταύρος Αραχωβίτης : «Τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας δεν ταυτίζονται με τους πολλούς»

Περιοδεία στην Ημαθία πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σταύρος Αραχωβίτης, όπου είχε σειρά επαφών με αγρότες της περιοχής. Τον κ. Αραχωβίτη συνόδευαν στις συναντήσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άγγελος Τόλκας και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Βέροιας, αρμόδιος για τα αγροτικά ζητήματα, Ηλίας Τσιφλίδης.

Mε πρώτο σταθμό την Κουλούρα, όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης και μέλη Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ο πρώην υπουργός άκουσε τα προβλήματα των αγροτών, που κυριάρχησαν σε όλες τις επαφές. Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν, ήταν η εκτόξευση του κόστους παραγωγής, λόγω υπερδιπλασιασμού των λογαριασμών ρεύματος, των καυσίμων, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, οι αγορές που έκλεισαν λόγω του πολέμου κ.α.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, αφού άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε πως αυτό που είναι αναγκαίο, είναι η διαμόρφωση μιας βιώσιμης προοπτικής για τον αγροτικό κόσμο.

«Σήμερα ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Τη μεγαλύτερη κρίση που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα με την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και που έχει συμπαρασύρει και όλα τα άλλα, όπως τα λιπάσματα, τις ζωοτροφές κτλ. και έχουμε μία κυβέρνηση που παρακολουθεί σαν τροχονόμος συμφερόντων. Αρνείται να κάνει αυτά που ήδη άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πετύχει, αρνείται να ακούσει τις προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον απλούστατο λόγο, τα συμφέροντά της δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των πολλών και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αρκείται μόνο σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως να φέρει τους μαχητές του φασιστικού ΑΖΟΦ μέσα στην Ελληνική Βουλή. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον ουκρανικό λαό και φυσικά είμαστε κατά των εισβολέων, ξεκάθαρα έχουμε άλλες προτεραιότητες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχε να κάνει πράγματα», κατέληξε ο Στ. Αραχωβίτης.

Στη συνέχεια απάντησε στα πολλά ερωτήματα των παραγωγών και ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι συνέπειες από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, όπως και την πολιτική που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ

- Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και των άλλων φόρων σε όλη την ενέργεια

- Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως ήταν πριν κοπεί από τα πρώτα μνημόνια

- Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια, ώστε ο αγρότης να μπορεί να καλλιεργήσει για να μην έχουμε πρόβλημα επισιστικής ασφάλειας

- Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του

- Να εκμεταλλευτούμε τα κονδύλια που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση

- Ρύθμιση των χρεών για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων παραγωγών

- Να βρεθούν άλλες αγορές και γρήγορα, γιατί η Ημαθία θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λόγω πολέμου. Αυτό για να γίνει χρειάζονται δύο πράγματα. Ένα είναι τα χρήματα και δεύτερον η κινητοποίηση των κρατικών μηχανισμών των υπηρεσιών (εμπορικοί ακόλουθοι), όπως έχουν ξεκινήσει σε άλλες χώρες.

 

Επόμενος σταθμός του κυρίου Αραχωβίτη ήταν καλλιέργειες σε θερμοκήπια στον Αγ. Γεώργιο Ημαθίας και συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στη διασταύρωση της Νάουσας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής