breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «…δε θα σε βγάλω από το νου…» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «…δε θα σε βγάλω από το νου…» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Την Τετάρτη 13 Απριλίου το βράδυ στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τίτλο: «…δε θα σε βγάλω από το νου…» αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βεροίας, ενώ τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε η εκδήλωση να μας μεταφέρει νοερώς στις Αλησμόνητες Πατρίδες, από όπου και ο ίδιος έλκει την καταγωγή του. 

 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βεροίας κ. Ιωάννης Γεωργουδάκης και εκ μέρους του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας ο κ. Δημήτρης Τελλίδης.

 

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου με τη συνοδεία χορευτών του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας ερμήνευσαν γνωστά και άγνωστα τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού του Μουσικού Σχολείου και Πρωτοψάλτου του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Οσίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας κ. Ιορδάνη Κουτσιμανή.

 

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή έχουν ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν καθ᾽ όλη την διάρκεια του Ιουνίου του 2022 στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Παυλείων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής