breaking news Νέο

Κ. Μητσοτάκης: «Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός»

Κ. Μητσοτάκης: «Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός»

Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ, ανακοίνωσε χθες σε τηλεοπτικό μήνυμα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου κατά 50 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση 9,7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021.

Έτσι ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται πλέον στα 713 ευρώ από 663 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός είχε αυξηθεί μετά από απόφαση της κυβέρνησης κατά 2% από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Όπως τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα κερδίσουν παραπάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό ετησίως. «Ένας 15ος μισθός προστίθεται, στο εξής, στο εισόδημά τους» υπογράμμισε.

Ειδικότερα, σημείωσε πως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ είναι μια απόφαση ευθύνης και αλληλεγγύης και τόνισε ότι κύριο μέλημά του είναι να μην διαρραγεί η κοινωνική μας συνοχή, «αλλά και να μην υπονομευθούν, από άστοχες κινήσεις, όσα μαζί καταφέραμε έως τώρα».

Επιπλέον, είπε πως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της οικονομίας και πάνω από όλα στους Έλληνες εργαζόμενους και διαμήνυσε: «"Ανάπτυξη για όλους" ήταν εξαρχής η υπόσχεσή μας. Και αυτόν το στόχο υπηρετεί η πολιτική μας. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να τον πετύχουμε».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής