breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Δεν φτάνει, σύντροφοι, που έχουμε τον Αλέκ6η με τη νέα αλλαγή και την προσπάθειά του να γίνει ο νέος Ανδρέας, έρχεται και ο Κυριάκος να μας βάλει όλους στο στρατό με την παλλαϊκή άμυνα.

Επιστροφή στο μακαρίτη το Γεράσιμο Αρσένη λοιπόν, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επικεφαλής του νέου εκστρατευτικού σώματος, που όχι μόνο θα αποκρούσει τα μεμέτια στα νησιά μας, αλλά θα τους πάρει φαλάγγι μέχρι το Εσκί Σεχίρ, θα μπει ο Θάνος Βερεμής.

Το δε σώμα θα ονομαστεί ΕΛΙΑΜΕΠ.

Να δω το Βερεμή, το Ντόκο και τα άλλα καλόπαιδα να τραγουδάνε με τα Τόμσον υπό μάλης το «ναι, θα την πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά» και μετά ας φάω και ένα ιμάμ μπαϊλντί.

Στην Ημαθία το τάγμα εκστρατείας θα στρατοπεδεύσει στους χώρους του τέως Β΄ΣΣ, όπου και θα προετοιμαστεί καταλλήλως με στρατιωτικές ασκήσεις για την προάσπιση από εχθρικάς επιθέσεις του άξονα Συκιά, Σφηκιά, Κουστοχώρι, Φυτειά, Αρκοχώρι, Ροδοχώρι.

Ήδη στους άνδρες του Τάγματος έχει δοθεί διπλό κράνος με φιλέ, για να βάζουν χορτάρια ως παραλλαγή.

Τυφέκια Le Enfield με κλείστρο και ημιαυτόματα Μ1 για τους στρατιώτες. Bren και bazouka για το λόχο υποστήριξης, με ατομικούς όλμους, προς απόκρουση όλων των επιθέσεων των μογγόλων.

Οι υπαξιωματικοί διαθέτουν πολυβόλο Tomson, με τέσσερις δεσμίδες των 30 σφαιρών, ενώ οι αξιωματικοί πιστόλι τύπου ρεβόλβερ, εξάσφαιρο, 38 χιλιοστών.

Το Τάγμα, λόγω πανάκριβων καυσίμων, θα υποστηριχθεί από μια ίλη μουλαριών και γαϊδουριών, που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας το βαρύ αυτό φορτίο, αλλά δεν θα σκύψουν, αφού αισθάνονται εθνικά περήφανα για τον ανένδοτο ενάντια στους Τούρκους, που κήρυξε ο Κυριάκος.

Επίσης στους οπλίτες θα διατεθεί μια τσατσάρα, ένα ξυραφάκι γουίλκινσον, μια σκελέα και ένα άσπρο σώβρακο, μαζί με πτυοσκάπανο, πετσέτα με σήμα του Ε.Σ.

Η διατροφή, την περίοδο που το στράτευμα θα βρίσκεται στα χαρακώματα, θα περιλαμβάνει γαλέτα, γκοντζίλα Αργεντινής, κλάσης 1950 και τυρί κίτρινο από τα αποθέματα του Θείου Σαμ, όταν πολέμησε στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο στην Καλλίπολη, εναντίον των Τούρκων.

Επίσης, λόγω οικονομικών προβλημάτων, το κράτος δεν θα χορηγήσει αντιμισθία, κατά την περίοδο της επιστρατεύσεως, αλλά θα μοιράζει στους οπλίτες ντολμαδάκια Χανίων, με τη συνταγή της Μαρίκας.

Για αυτό κρατήστε γερά, αδέρφια μου, επίστρατοι 55άρηδες και 60άρηδες. Και αν χρειαστεί, θα βάλετε εφ΄ όπλου τη λόγχη, για να τους πάρετε αμπάριζα.

Εγώ προσωπικά δεν θα έρθω, γιατί θα λείπω...εκείνο τον καιρό. Άσε που δεν μπορώ από τα ρευματικά μου.


Μητσοτάκης
Αρσένης
Βερεμής
Ντόκος
μουλάρια
Ντολμαδάκια-Μαρίκα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής