breaking news Νέο

«4η Ιατρική Εβδομάδα». Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά στο Διαβατό Ημαθίας και Ιατρική Εσπερίδα για θέματα υπογεννητικότητας και οικογενείας

  • «4η Ιατρική Εβδομάδα». Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά στο Διαβατό Ημαθίας και Ιατρική Εσπερίδα για θέματα υπογεννητικότητας και οικογενείας
  • «4η Ιατρική Εβδομάδα». Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά στο Διαβατό Ημαθίας και Ιατρική Εσπερίδα για θέματα υπογεννητικότητας και οικογενείας

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου το απόγευμα, στο πλαίσιο της «4ης Ιατρικής Εβδομάδος» προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέφερε το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου Λουκά από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίου Ελευθερίου στο Διαβατό Ημαθίας.
Εν συνεχεία, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος με τη συμμετοχή του κλήρου της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακολούθησε εντός του Ιερού Ναού ιατρική εσπερίδα για θέματα υπογεννητικότητας και οικογενείας, καθώς στην εν λόγω ενορία πραγματοποιείται κύκλος συνάξεων νέων ζευγαριών και οικογενειών. 

Στην αρχή ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Μουρατίδης προλόγισε και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές. 

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, ιατρός – μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα». 

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κ. Αικατερίνη Πασχούλα, ψυχολόγος - θεολόγος, η οποία μίλησε με θέμα «Υπογονιμότητα και οικογένεια». 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, απένειμε τα αναμνηστικά των «ΚΗ´ Παυλείων» στους συντελεστές της εκδήλωσης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους. 

 

Η «4η Ιατρική Εβδομάδα» προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού, την οποία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις μας με πρωτοβουλία και μέριμνα του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος αποτελεί μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις κατά τόπους Αρχιερατικές Περιφέρεις με σκοπό την ενημέρωση από εκλεκτούς ομιλητές για ιατρικά θέματα. 

Η «4η Ιατρική Εβδομάδα» πραγματοποιείται με τη συμβολή και συμμετοχή των Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού Συλλόγων Ημαθίας και των Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της επαρχία μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής