breaking news Νέο

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ : «Υπάρχει εναλλακτική για το λαό στην πρόταση του ΚΚΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα»

  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ : «Υπάρχει εναλλακτική για το λαό στην πρόταση του ΚΚΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα»
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ : «Υπάρχει εναλλακτική για το λαό στην πρόταση του ΚΚΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα»
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ : «Υπάρχει εναλλακτική για το λαό στην πρόταση του ΚΚΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα»
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ : «Υπάρχει εναλλακτική για το λαό στην πρόταση του ΚΚΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα»
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ : «Υπάρχει εναλλακτική για το λαό στην πρόταση του ΚΚΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα»

Ρεαλιστικό είναι ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, αυτό τόνισε στην ομιλία του  στη Βέροια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως : «"Φτάνει πια, δεν πάει άλλο», "Κάτι πρέπει να γίνει", σας λέμε καθαρά: Ναι, κάτι πρέπει να γίνει, για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη. Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να φέρουμε στο επίκεντρο τις δικές μας λαϊκές ανάγκες.

Και μπορούμε να κάνουμε πολλά, για να μη μείνει για άλλη μια φορά η ανησυχία σιωπηλή, να μην εγκλωβιστεί ξανά σε προηγούμενες επιλογές, στο όνομα μιας ψεύτικης αυταπάτης επιλογής, κάποιου δήθεν μικρότερου κακού που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο κακό και μας γυρίζει πάλι πίσω, διαψεύδοντας τις προσδοκίες του λαού μας. Το ζήσαμε αυτό πολλές φορές στο παρελθόν μέχρι σήμερα.

Για να μη σκορπίσει πάλι η αγανάκτηση, να μη γίνει εκ νέου στήριξη σε παλιούς και νέους “σωτήρες” που πάντα απογοητεύουν, αφοπλίζουν και τελικά αδρανοποιούν τον λαό.

Γιατί η αποστολή όλων αυτών, και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα και του Ανδρουλάκη και λοιπών, είναι πώς θα διασωθεί η εξουσία του κεφαλαίου, η εξουσία των συμφερόντων που υπηρετούν.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά για να γίνει η ανησυχία, η αγανάκτηση, συλλογική οργάνωση, δράση μέσα στο Σωματείο, στον Σύλλογο, στην Επιτροπή Αγώνα, στον μαζικό φορέα της γειτονιάς. Για να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα, για να κερδίσουμε ανάσες ανακούφισης και το πιο σημαντικό να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο, τον δρόμο της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ξέρουμε πως πολλοί από εσάς προβληματίζεστε αν υπάρχει τελικά εναλλακτική για τον λαό.

Σας λέμε: Υπάρχει, κι αυτή δεν βρίσκεται μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, αλλά στην πάλη ενάντιά του που βάζει στο στόχαστρο τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, τις συμμαχίες τους και την εξουσία τους. Κι αυτή η εναλλακτική για το λαό βρίσκεται μόνο στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που είναι ρεαλιστική, γιατί ρεαλιστικό είναι ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών: Της εργατικής τάξης, του λαού και όχι των λίγων, των καπιταλιστών.

Ρεαλιστικό σήμερα, στον 21ο αιώνα της έκρηξης της τεχνολογίας και της επιστήμης, είναι ο εργάτης να έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, έναν καλό μισθό, να εργάζεται λιγότερο και να απολαμβάνει περισσότερα, Κοινωνική Ασφάλιση, καλή σύνταξη.

Ρεαλιστικό είναι όλοι να απολαμβάνουμε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, ολόπλευρη δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, τη ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον και χωρίς τον φόβο, την ανασφάλεια που προκαλεί πλέον η απειλή μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης.

Αν όλα αυτά, τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί, τα προσπερνούν ή τα χλευάζουν, ισχυριζόμενοι ότι τάχα "δεν είναι ρεαλιστικά", ότι "είναι έξω από τα όρια του εφικτού", αυτό γίνεται γιατί ο δικός τους ρεαλισμός χωράει μόνο ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο.

Γιατί το εφικτό στο δικό τους πολιτικό σχέδιο είναι μόνο ό,τι υπηρετεί τις επενδύσεις και τα κέρδη των καπιταλιστών. Γι’ αυτό κάθε διεκδίκηση, κάθε εργατικό - λαϊκό αίτημα σκοντάφτει κάθε φορά πάνω στον τοίχο των αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας!!!

Η οικονομία τους αντέχει τις επιδοτήσεις, τα κρατικά και ευρωπαϊκά πακέτα χρηματοδότησης για τις επενδύσεις των ομίλων. Αντέχει τις φοροαπαλλαγές και τα νέα προνόμια στο κεφάλαιο.

Δεν αντέχει, όμως, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, τη διαγραφή χρεών για τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, τις αυξήσεις των κοινωνικών δαπανών, τη στήριξη όλων όσοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα».

 

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την Ενέργεια σε σύγκρουση με τις «πράσινες μπίζνες»

Και στην περιοχή της Ημαθίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτές οι "πράσινες μπίζνες", όπως συμβαίνει με τα αιολικά πάρκα στο Βέρμιο. Όπου με τις ήδη εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες και με αυτές που πρόκειται να εγκατασταθούν μετατρέπεται σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής Ενέργειας με πολλαπλές κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενάντια στα συμφέροντα του λαού της περιοχής. Μαθαίνουμε μάλιστα πως τα ίδια σχέδια έχουν και για τον ορεινό όγκο των Πιερίων.

Τίποτα δεν τους σταματά. Και μάλιστα ολόκληρες περιοχές, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, παραδίδονται σε μεγάλους επιχειρηματίες για να γίνουν φωτοβολταϊκά πάρκα και ενώ όλοι μιλούν για πιθανότητα επισιτιστικής κρίσης. Κι ενώ όλοι ξέρουμε πως η χώρα μας έχει και το κλίμα και τις εκτάσεις και το αγροτικό δυναμικό να παράγει αγροτικά προϊόντα για να θρέψει τον λαό της.

Εμείς επιμένουμε να καταθέτουμε μέσα στον λαό τις προτάσεις μας για την Ενέργεια, που απαντούν σε αυτό που όλοι ονομάζουν ενεργειακή κρίση. Μόνο που αυτές οι προτάσεις βρίσκονται σε σύγκρουση με τη στρατηγική που ακολουθούν όλοι τους, κι ας τσακώνονται τώρα, και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι προτάσεις μας θέτουν στο επίκεντρο:

Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.

Την κατάργηση του λεγόμενου ευρωπαϊκού τέλους διοξειδίου του άνθρακα, που τεχνητά απαξιώνει τη λιγνιτική παραγωγή.

Την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, των Ειδικών Φόρων και του χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Την εγκατάλειψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που εκτινάσσουν το κόστος του φυσικού αερίου.

Για να αξιοποιηθούν όλες οι πηγές Ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας και να πάψει επιτέλους η Ενέργεια να αποτελεί εμπόρευμα.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση

Οι μετεκλογικές συνεργασίες ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ήδη ψήνονται. Και ανεξάρτητα πώς θα σερβιριστούν και ποιος τελικά θα κάτσει στο κυβερνητικό τραπέζι, το μενού είναι ήδη έτοιμο. Αφορά έναν προς έναν τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, που πέρα από τις αναγκαίες διαφορές τους, στο τέλος όλοι στέλνουν τον λογαριασμό στον λαό.

Πρώτος κοινός στόχος τους είναι το Ταμείο Ανάκαμψης που κατευθύνεται στους μεγάλους ομίλους, αλλά θα το πληρώσει ο λαός, όπως πλήρωσε και τα μνημόνια.

Δεύτερος κοινός στόχος είναι η "πράσινη μετάβαση" για να προχωρήσουν οι "πράσινες" επενδύσεις με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος που λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία επιταχύνεται στέλνοντας ξανά τον φουσκωμένο λογαριασμό της Ενέργειας στα λαϊκά στρώματα.

Τρίτος κοινός στόχος είναι η ενεργή εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει μετατρέψει τη χώρα μας, τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων, εμπλοκή βέβαια που ακουμπά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους επικίνδυνους συμβιβασμούς που προετοιμάζονται.

Αυτοί οι κοινοί στόχοι αποτελούν τον πυρήνα των προγραμματικών δηλώσεων μιας τέτοιας επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης η οποία, απ’ ό,τι δείχνουν και οι δυσοίωνες εξελίξεις στην οικονομία αλλά και τα ελληνοτουρκικά, θα έχει περισσότερες δυσκολίες να αντιμετωπίσει.

Σε αυτόν τον δρόμο σας προσκαλούμε να περπατήσουμε μαζί.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Γιατί υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας και ανάτασης!».


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Βοργιαζίδης-Κουτσούμπας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής